25 °C Budapest
Hamarosan megszólal Orbán Viktor

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

2021. február 4. 09:10

Délelőtt 10 órakor kezdődik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara év eleji Gazdasági Évnyitó című rendezvénye, amelyen akár nagy bejelentésre is sor kerülhet. A legfontosabb gazdaságpolitikai intézkedésekről a Pénzcentrum is tudosít majd.

Az esemény Parragh László MKIK elnök köszöntőjével és előadásával indul, melyet Varga Mihály, miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter előadása követ. Ezután mond beszédet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, majd Parragh László a zárszót. Orbán Viktor korábban célzott rá, hogy készen áll a bevetésre egy 6000 milliárd forintos élénkítő csomag, és Parragh László tegnapi megszólalása arra utal, hogy a a vendéglátásból dolgozók megsegítése már eldöntött tény. Lehetséges, hogy ma nagy bejelentésekre kerül sor.

Nemcsak Orbán Viktor posztolt az eseményről a Facebookon: Varga Mihály egy bejegyzésben írt arról, miről fog beszélni az eseményen: biztosan téma lesz, hogy a vírus nemcsak az elmúlt egy év, hanem a következő hónapok gazdasági lehetőségeit is alapvetően meghatározza. Továbbá:

  • Költségvetési akadálya az emberi életek védelmének és a munkahelyek megőrzésének nem volt és ezután sem lesz.
  • A költségvetés forrásigénye biztosított, az államadósság az uniós átlag alatt maradt, míg a hiány az európai országok szintjén alakult.
  • A gazdaság újraindításának a beruházások támogatása a kulcsa, Magyarország ebben nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan teljesít.
  • A munkahelyek védelmét sikerrel vették a magyar vállalkozások, Magyarországon a 4. legkedvezőbb a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
  • Mikor térhet vissza a magyar gazdaság a növekedési pályára? Melyek a legfőbb feladatok és tanulságok?

A pénzügyminiszter egyelőre konkrét intézkedésekre nem tett utalást.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?