29 °C Budapest
Hamarosan megszólal Orbán Viktor

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

2021. február 4. 09:10

Délelőtt 10 órakor kezdődik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara év eleji Gazdasági Évnyitó című rendezvénye, amelyen akár nagy bejelentésre is sor kerülhet. A legfontosabb gazdaságpolitikai intézkedésekről a Pénzcentrum is tudosít majd.

Az esemény Parragh László MKIK elnök köszöntőjével és előadásával indul, melyet Varga Mihály, miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter előadása követ. Ezután mond beszédet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, majd Parragh László a zárszót. Orbán Viktor korábban célzott rá, hogy készen áll a bevetésre egy 6000 milliárd forintos élénkítő csomag, és Parragh László tegnapi megszólalása arra utal, hogy a a vendéglátásból dolgozók megsegítése már eldöntött tény. Lehetséges, hogy ma nagy bejelentésekre kerül sor.

Nemcsak Orbán Viktor posztolt az eseményről a Facebookon: Varga Mihály egy bejegyzésben írt arról, miről fog beszélni az eseményen: biztosan téma lesz, hogy a vírus nemcsak az elmúlt egy év, hanem a következő hónapok gazdasági lehetőségeit is alapvetően meghatározza. Továbbá:

  • Költségvetési akadálya az emberi életek védelmének és a munkahelyek megőrzésének nem volt és ezután sem lesz.
  • A költségvetés forrásigénye biztosított, az államadósság az uniós átlag alatt maradt, míg a hiány az európai országok szintjén alakult.
  • A gazdaság újraindításának a beruházások támogatása a kulcsa, Magyarország ebben nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan teljesít.
  • A munkahelyek védelmét sikerrel vették a magyar vállalkozások, Magyarországon a 4. legkedvezőbb a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
  • Mikor térhet vissza a magyar gazdaság a növekedési pályára? Melyek a legfőbb feladatok és tanulságok?

A pénzügyminiszter egyelőre konkrét intézkedésekre nem tett utalást.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?