24 °C Budapest

Címke: magyarország munkanélküliségi ráta (28 cikk)

Pénzcentrum | 2021. január 11. 11:03

Rengeteg magyart keresnek dániai munkára: 820 ezres fizetés, diploma sem kell

Világjárvány ide vagy oda, aki szeretne, annak nem lehetetlen külföldre menni dolgozni, hiszen a munkaerőközvetítő cégek nagy erőkkel keresik az olcsó magyar munkaerőt, és nem csak a tesztekben, de kiutazásban és a szállásban is segítenek mindenkinek. Állatgondozóként, építőipari munkásként és árucsomagolóként is elhelyezkedhetsz rövidebb vagy hosszabb távra.

MTI | 2020. november 4. 15:32

300 ezer alá csökkent a regisztrált álláskeresők száma

A Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedéseinek is köszönhetően a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint a regisztrált álláskeresők száma november első napjaira 300 ezer alá esett Magyarországon - mondta Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

NapiCsárt | 2020. október 13. 11:01

Botrányos egyenlőtlenség: majd 30 ezret húzott ki a magyar nők zsebéből a koronavírus

Óriási különbség, Európában a legnagyobb, mutatkozott a nők és férfiak munkaóráinak visszaesésében a második negyed évben Magyarországon. Míg a nőknek 11 (!) százalékkal kevesebb munkaóra jutott 2020 első negyed évéhez képest, addig a férfiaknál a csökkenés mindössze 2 százalékos volt. Ez pedig pénzben is igencsak meglátszik, átlagos bérekkel és munkaidővel számolva a két nem közötti eltérés több mint 20 000 forintos.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm