Erőn felül költekeznek a kormányok Kelet-Európában: hatalmas lemaradást kell ledolgozniuk

Erőn felül költekeznek a kormányok Kelet-Európában: hatalmas lemaradást kell ledolgozniuk

2020. október 19. 09:01

Arányaiban ugyan sokat költ Magyarország családtámogatásra, ám az látszik, hogy mindezt erőn felül teszi, ahogy a környező államok is.

A családi ellátásokra fordított kiadásoknak Luxemburgban a legnagyobb az aránya, a legalacsonyabb pedig Hollandiában. A GDP-arányos családtámogatási kiadások terén Magyarország a kilencedik legnagyobb részesedéssel rendelkezik, 2,2 százalékkal, ami egy tizeddel marad el az EU-s átlagtól, a térség országai közül csak Lengyelország esetében nagyobb ez az arány - számol be a hvg.hu.

Míg az egy főre jutó költések tekintetében Bulgária a második legkevesebbet költi, úgy ezeknek a kiadásoknak a GDP-arányos részesedését tekintve a középmezőnyben van. Vagyis erőn felül igyekszik családtámogatásra költeni a bolgár kormány, de összességében a magyar adatokból is ez szűrhető le. A szociális kiadásokon belül a családtámogatás részesedése Magyarországon 12,7 százalék volt 2017-ben, ez Európában a negyedik helyet jelentette.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?