20 °C Budapest
Filléres mozijeggyel veszik fel a harcot a magyar multiplexek ellen

Filléres mozijeggyel veszik fel a harcot a magyar multiplexek ellen

2020. február 8. 10:30

Egyre több lehetősége van a vidéken élőknek is moziba járni és ehhez már nem is feltétlenül kell egy nagyobb városba utazniuk. Bár a multiplex-hálózatok továbbra is óriási népszerűségnek örvendenek, reneszánszukat élik a vidéki művészmozik is, illetve azok a filmklubok is, ahol heti rendszerességgel vetítenek egy-egy kiválasztott filmet - számol be a HelloVidék.hu.

A mozizás a kilencvenes évektől kezdődően egyre inkább a háttérbe szorult a vidéki településeken. Az alacsony nézőszám miatt ugyanis gyakran nem éri meg az üzemeltetés.

Errea problémára keresi a megoldást a KULTIK mozihálózat, hazánk második legnagyobb, és az első 100 százalékban magyar tulajdonú mozihálózata, amely az elmúlt néhány évben az ország legkülönbözőbb pontjain igyekszik a minőségi mozis élményt biztosítani a látogatóinak. Budapest mellett ma már összesen 19 helyszínen vannak jelen, többek között Pécsen, Sopronban, Kaposváron, Nagykanizsán, Hódmezővásárhelyen és a Balaton környékén. Hálózatukban kilenc saját filmszínház, és 10 franchise partner mozi található, köztük hagyományos, és kertmozik egyaránt.

Ha érdekel a teljes cikk, olvasd el a HelloVidék oldalán. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?