17 °C Budapest
Te is láttad a fura fényeket az égen? Nem UFO volt, más a magyarázat

Te is láttad a fura fényeket az égen? Nem UFO volt, más a magyarázat

2019. december 27. 19:00

Nem földönkívüliek, hanem a Tesla-alapító milliárdos, Elon Musk műholdjai köszöntek be Magyarország egére tegnap éjjel. Rengetegen látták a fura fényvonalat, amit elsőre UFO-nak hittek.

Csütörtökön kora este vonalba rendeződött fénypontokat láttak többen Magyarország felett. Nem UFO volt, de a magyarázat hasonlóan sci-fibe illő: a fényvonal pontjai ugyanis nem földönkívüliek voltak, hanem a különc amerikai milliárdos, Elon Musk Starlink nevű műholdjai.

Az Időkép.hu felidézi, hogy a Starlink projekt célja az internet eljuttatása a Föld még lefedetlen területeire. Ennek érdekében több ezer ilyen műholdat tervez fellőni a Musk által alapított Space-X nevű vállalat. A projektet ugyanakkor sokan ellenzik, mivel a rengeteg műhold zavarhatja majd a csillagászok munkáját, az egyik pedig majdnem összeütközött egy időjárási műholddal még szeptemberben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?