Megszólalt az NKM: nem lesz több áramkimaradás

Megszólalt az NKM: nem lesz több áramkimaradás

2019. szeptember 12. 21:02

Az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai 48 órányi megfeszített munkával mostanra mind a közel 900 hibát kijavították, amelyet a Szegedet és környékét letaroló, 112 km/h-val tomboló orkán okozott hétfőn.

A középfeszültségű hálózaton 38, míg a kisfeszültségű hálózaton 423 csoportos, továbbá 446 egyedi hibát okozott az ítéletidő, amelynek következtében közel negyvenezer ügyfélnél volt átmenetileg áramszünetet - írja közleményében az NKM. Az vállalat hálózatos kollégái gyors és szervezett munkájának, valamint a katasztrófavédelemmel való együttműködésnek köszönhetően mostanra mindenütt sikerült helyreállítani a villamosenergia szolgáltatást - írják.

Szeged és környékét érintette leginkább a vihar, amely jelentős károkat okozott a térségben. Az NKM munkatársai megerősített létszámmal végezték a hibák feltárását a vihar elvonultával. A helyreállításnak köszönhetően hétfőn késő estig alig 1000-re csökkent az ellátatlan ügyfelek száma. A javítások éjszaka, majd a keddi napon is folytatódtak a pihenőre vonult szerelőcsapatokat Bajáról, Kecskemétről, Békéscsabáról átirányított szerelőpárok váltották, ezzel kedd estére már 500 alá csökkent az áramszünetek száma. A munkálatok szerdán 100-nál több szerelővel folytatódtak, ezzel a kisfeszültségű hálózaton a vihar következtében keletkezett hibákat sikerült elhárítani a nap végére.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25