14 °C Budapest

Ezt jobb ha tudod a mobilklímáról: az egészséged is múlhat rajta

2019. július 2. 12:32

"Már túl vagyunk az év első hőhullámán és az előrejelzések azt mutatják, hogy júliusban száraz és meleg időjárás lesz a domináns. Éppen ezért sokan gondoskodnak majd valamilyen módon az otthoni levegő hűtéséről" - hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. Sokan vásárolnak ventillátor, vagy szereltetnek fel klímaberendezést, de egyre népszerűbbek a mobilklímák is. 

Idehaza továbbra is a ventilátorok számítanak a legkeresetettebb termékeknek a hűtéstechnikai készülékek között, annak ellenére, hogy azok működés közben csak megkavarják a levegőt. A mobil klímaberendezésekkel ugyanakkor már hatékonyabb hűtést lehet elérni. 

Egy nagyobb teljesítményű mobilklímával kisebb, 40 négyzetméter alapterületű lakás levegője is megfelelően hűthető 

- emelte ki a termékmenedzsere és hozzátette, hogy a mobilklímák páramentesítésre is kiválóan alkalmazhatók, hiszen egyes változatok akár 36 liternyi nedvességet is ki tudnak vonni a levegőből, ha szükséges. Mindez a fülledt, csapadékos nyári napokon jöhet jól, hiszen az időseket, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel küszködőket különösen megviselheti a levegő magas páratartalma. 

A mobil klímák további előnye, hogy nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is használhatók, így a hidegebb hónapokban akár a lakás levegőjének felfűtése is megoldható velük. Egészségügyi szempontból szintén nem elhanyagolandó tényező, hogy a mobilklímák mosható levegőszűrője kiszűri a mechanikus szennyeződéseket és megelőzi a por felkavarodását. 

A mobilklímák általában azokban a háztartásokban jöhetnek jól, ahol nincs lehetőség a fal megbontására, vagy vésésére. Ettől függetlenül ezeknél a készülékeknél is gondoskodni kell egy kivezető gégecsőről, amelyen távozhat a szabadba a hőcserélés során keletkezett meleg levegő

- jegyezte meg Lucza András. Míg a mobil klímák könnyen, akár szakember nélkül is telepíthetők, addig a fali, vagyis a split klímaberendezések felszerelése már szakértelmet követel. A split klímák a mobil változatokkal megegyező előnyökkel rendelkeznek, tehát nemcsak hűtésre alkalmasak, hanem akár páramentesítésre is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm