18 °C Budapest
Kiadták az országos riasztást: orkánnal jön az eső, itt már leálltak a vonatok

Kiadták az országos riasztást: orkánnal jön az eső, itt már leálltak a vonatok

MTI
2019. május 13. 08:02

A Nyugat-Dunántúlra, valamint Somogy és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a nagy szél miatt. A Dunántúl többi részén, valamint az Észak-Alföldön, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A következő néhány órára szóló elsőfokú riasztást a Dunántúl nyugati és középső részére, valamint Borsod megye keleti felére adtak ki. A nyugati határnál a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t, ahol pedig elsőfokú a figyelmeztetés, ott 70 km/h fölött lehet a szél.

Eső is várható: Baranya, Zala és Vas megyére emiatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést, ezeken a helyeken 24 óra alatt 20 milliméternél is több csapadék hullhat. Csongrád és Bács-Kiskun megyében pedig felhőszakadásokra figyelmeztettek, ott rövid idő alatt jöhet 25-30 milliméternyi eső. Az OMSZ holnapra várhatóan a Nyugat-Dunántúlra, valamint Somogy és Veszprém megyére adhat ki a szél miatt elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta, hogy főleg Somogyban és Zalában adnak sok munkát a tűzoltóknak a fakidőlések. Marcaliban vezetékre zuhant egy vastag ág, amelyet a város hivatásos egysége darabolt fel. Kéthelyen, a Balaton utcában egy kerítésre dőlt fa eltávolításán dolgoznak. Surdra ugyancsak kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Muraszemenyén a főútról, míg Murakeresztúron a vasúti sínekről távolítottak el fatörzseket.

Gondok a vonatközlekedésben

A nyugati országrészt már elérte a vihar: Marcaliban vezetékre zuhant egy vastag ág, amit a város hivatásos tűzoltói daraboltak fel. Kéthelyen, a Balaton utcában egy kerítésre dőlt fa eltávolításán dolgoznak. A Zala megyei Surdra is kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Muraszemenyén a főútról, míg Murakeresztúron a vasúti sínekről távolítottak el fatörzseket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fakidőlés miatt ideiglenesen szünetel a vonatforgalom Nagyrécse és Zalaszentjakab között, mert hajnalban megsérült a felsővezeték. A Mávinform szerint a busztársaságok nem tudtak pótlójáratokat biztosítani a lezárt szakaszra.

Jelentős, 120-180 perces késésekkel kell számolni a Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonalon. A helyreállításon dolgoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?