-1 °C Budapest

Beigazolódott, amit régóta sejtettünk: minden fontos kérdésben a nők döntenek

2019. április 18. 12:04

Hová utazzon a család húsvétkor, hol lakjunk, hová járjon a gyerek iskolába - a családot érintő legfontosabb dolgokban mindig a nők döntenek, hiszen sokkal praktikusabb a gondolkodásuk - legalábbis egy legújabb kutatás alapján.

Van egy csomó dolog, ami kapcsán a tudatos nők egészen biztosan jól döntenek. Ilyen például az, hogy nem kell állandóan a legutolsó divatirányzatokat követni (mert azok nem feltétlenül állnak mindenkinek jól), vagy, hogy nem kell mások ízlését kritika nélkül kiszolgálni - hiszen a külvilág elvárásaival szemben sokkal fontosabb, hogy önmagunknak teljen öröme abban, amit éppen viselünk, ahogyan élünk.

Mit tudnak a nők, amit a férfiak biztosan nem?

Az első és legfontosabb, hogy a lakás a gyerekekért (is) van - és bár nagyon vonzó dolog a lakberendezési újságok vagy Pinterest szépen beállított albumfotóiból inspirálódni, a gyerekek napi működése az elképzelt képeslap minőséget úgyis felül fogja írni. Az ingatag lábakon álló design bútorok, értékes kanapék ráérnek később is!

A kevesebb - több! Azaz nem érdemes túl sok bútort tenni a nappaliba, hiszen az egyben gyerekjátszótérré is változik majd, és ennek megfelelően szépen meg fog telni napközben számtalan plüssállattal, legóval és kisebb-nagyobb műanyag játékokkal.

Amíg kicsi a gyerek, sok a baleset. Divatosak a letisztul formák és a könnyű bézs színek, de a gyerekek nagy örömére sokkal jobban látszanak rajta a zsírkréta és étel foltok, mint mondjuk a sötétebb típusú társaikon. (Kisgyerekek mellett a hófehér kanapé pedig egészen biztosan "felejtős").

Hogyan oldódik fel ez a dilemma? Az első és legfontosabb, hogy a nők a gyerekek és a lakás kérdéseiben sokkal praktikusabban döntenek - és ebben a kérdésben a legtöbb esetben a férfiak is meghajtják előttük a fejüket. A Nemzeti Otthonteremtési Közösség (közismertebb nevén: NOK) munkatársainak internetes gyorsfelmérése szerint a nők a legnagyobb kérdésekben (is!) maguknál tartják a döntési jogkört - főleg, ha már gyerekes anyukák!

Milyen lakásban éljen a család? A legtöbben azt gondolnánk, hogy egy ilyen jellegű, elsősorban anyaginak tűnő kérdésben közös döntés születik a családokban - de a legnagyobb meglepetésre úgy tűnik, hogy nem! A NOK kérdésére válaszolók szerint 65 százalékban még mindig a nők hozzák meg a döntést arról, hogy milyen típusú lakásban éljen a család.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hova járjon a gyerek óvodába vagy iskolába? Ebben a kérdésben szinte teljesen a nők kezében van a döntés! A megkérdezettek 91 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a gyerek ovi vagy iskola választásában a nők döntik el, hogy mit tartanak a legjobbnak a gyerekük számára.

Hova menjen a család nyaralni? Lehet, hogy a férfiaknak van szavuk abban, hogy mennyit költhet a család az éves pihenésre, de az, hogy az hol történjen már a nők döntése. A megkérdezettek szerint az ilyen jellegű döntéseket a családok kétharmadában a nők hozzák meg.

Azért a férfiaknak sem kell mindent feladniuk! Van egy terület, amit a NOK kutatás eredményei szerint még egészen biztosan nagyon sokáig maguknál tarthatnak: 

ez pedig az autó vásárlás.

Ebben a kérdésben szinte 100 százalékban (91%) a férfiak hozzák meg a végső döntést. A nőknek talán csak a színben lehet beleszólásuk?

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?