17 °C Budapest

Durva árak az RTL sztárséfjének új éttermében: 2000 a somlói, 5000 a vadas

2018. december 4. 16:55

Alig egy hónapja nyílt meg Sárközi Ákos legújabb étterme, a Textúra és máris a figyelem középpontjába került. Megnéztük, milyen ételeket kínálnak, és természetesen az árakra is kíváncsiak voltunk.

Idén november elején sokéves huzavona után végre megnyílt Sárközi Ákos, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán második étterme, a Textúra az V. kerületi Sas utcában. "A Textúra étterem nyitásának gondolata több éve érlelődött már bennünk. Szerettünk volna a Michelin csillagos Borkonyha mellett egy olyan éttermet, amely visszahozza azt a kötetlenséget és közvetlenséget, ami a nyitáskor jellemezte a helyet és a csapatot. A Textúra lesz terveink szerint az a hely, ahol a játékosság, kísérletezés és felfedezés a mindennapok része lehet" - olvasható a bemutatkozásukban.

Az új étterem konyhája hazai alapanyagokat használ és visszanyúl régi, hagyományos eljárásokhoz, mint az abálás, füstölés vagy a konfitálás, majd ezt ötvözik nemzetközi összetevőkkel és technikákkal. Az előző éttermükhöz, a Borkonyhához képest a Textúra egy sokkal szabadabb, játékosabb, kísérletezőbb hely szeretne lenni - vázolták fel a célkitűzéseket a tulajdonosok a Dining Guide-nak adott interjúban.

A minőségnek ára van

Kíváncsiak voltunk, milyen mélyre kell a pénztárcájába nyúlnia annak, aki egy ilyen exkluzív étteremben szeretne vacsorázni. A honlapon minden étel pontos ára és fényképe is megtalálható, így könnyű dolga van annak, aki tájékozódni szeretne. Az előételek 2750 és 4150 forint között vannak, attól függően, hogy sült gombát ennénk inkább alma spagettivel vagy sült kacsamáj mousse-t fodros káposztával. De ha inkább a gombás varjúragulevest kóstolnánk meg, feltehetően akkor sem nyúlunk mellé, ezért 2250 forint fizetünk.

Friss halat szardellás burgonyával 5850 forintért ehetünk, de argentín hátszínt is választhatunk, amit homármártással és kolbásszal tálalnak. A vadas marha kaláccsal és mustármaggal 4850 forintba kerül, de házi galambot is kóstolhatunk, amit kávéval és csillagánizzsal készítenek el.

A desszertek is izgalmasnak tűnnek, a csipkebogyó piskóta 1850 forintba kerül, ruby csokoládé, málnával és pezsgővel 2350 forintba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezek mellett persze napi friss ételeket is kóstolhatunk például 1750 forintért bablevest borjúnyelvvel, vagy kacsacombot májjal és vadbrokkolival 5350 forintért, utána pedig somlói galuskát 1950 forintért.

Két főnek egy háromfogásos vacsoráért legkevesebb 18 700 forintot fognak kiszámlázni, szervízdíjjal együtt, és ebben még az italok nincsenek benne. Egy pohár borért legkevesebb 1500 forintot fizetünk majd.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 10. szerda
Zsolt
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem