5 °C Budapest
Itt a mesterterv: így érjük utol Ausztriát

Itt a mesterterv: így érjük utol Ausztriát

2018. július 19. 09:30

Az MNB 180 pontból álló reformprogramot készített, melynek célja, hogy Magyarország kitörjön a közepesen fejlett gazdaságú országok közül, és utolérje Ausztriát - derül ki a HVG.hu cikkéből.


Ahhoz, hogy a magyar gazdaság dübörögjön, a jegybank elnöke 2030-ig százezer külföldön dolgozó magyart csábítana haza, már csak azért is, mert szerény számítások szerint is 12 év múlva 570 ezerrel kevesebb munkára fogható lakosa lesz az országnak. De komolytervei vannak a jelenlegi közmunkásokkal: őket átképzés után terelné vissza a munkaerőpiacra, emellett egyszerűsítené a nyugdíj melletti munkavállalást.

Az egészségügyben a cél, hogy az állami finanszírozás figyelembe vegye a valódi költségeket, és az ellátást szűkítő korlátokat fel kell számolni. Az oktatás terén is komoly változásokra van szükség, hiszen a felsőfokú végzettségűek aránya nálunk elmarad a régióétól. A közoktatásnak pedig az lenne a feladata hosszú távon, hogy csökkentse a diákok különböző társadalmi és gazdasági hátteréből adódó különbségeit. A cél, hogy utolérjük Ausztriát.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?