13 °C Budapest
Tudtad? Néhány hét alatt saját lakásod lehet! (x)

Tudtad? Néhány hét alatt saját lakásod lehet! (x)

Pénzcentrum
2018. május 2. 05:00

Az alacsony kamatszintnek köszönhetően egyre többen érdeklődnek a hitelből történő lakásvásárlás iránt, hiszen sok esetben a havi törlesztőrészlet jóval alacsonyabbra jöhet ki, mintha valaki lakást bérelne. Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket a hitelből történő lakásvásárláshoz.


1. Merj belevágni!

Sokszor előkerül az a tévhit, miszerint a hitelből történő lakásvásárlás egy bonyolult folyamat. Ez ma már nincs így, a hitelfelvétel egyszerűen és átlátható módon elintézhető, és a legtöbb esetben néhány hét alatt lezajlik.

2. Számold ki!

Meg fogsz lepődni: nem egy esetben jóval alacsonyabb lesz a törlesztő, mintha egy lakást bérelnél! A havi törlesztőrészlet függhet a jövedelemtől, az ingatlan értékétől, a hitel futamidejétől és természetesen a vételártól. Azt, hogy mennyit fizetnél, ha vásárolnál egy lakást, ide kattintva pontosan kiszámolhatod.

3. Találd meg, hol élnél szívesen!

Nagyon sokféle tanács olvasható arról, hogy hol érdemes lakást venni, de ez valójában egyéni döntés. Az ingatlanpiacon az egyik legfontosabb árbefolyásoló tényező az elhelyezkedés. További szempontok, amiket érdemes figyelembe venni: a munkahelytől vagy az iskolától való távolság, a család létszáma, életvitele, a barátok, szülők közelsége, az ingatlan jellege. Néha akad a lakáskeresésben egy kis spiritualitás is, sokan számoltak be arról, hogy egyszerűen megérezték, melyik ingatlan lesz számukra a legmegfelelőbb.

4. Irány a bank!

Miután a kalkulátorral kiszámoltad a várható törlesztőrészletet és a kedvezményeket, add meg elérhetőségeid, a bank munkatársai rövid időn belül visszahívnak. A beszélgetés során pontosan elmondják majd, milyen dokumentumokat kell beszerezni, illetve ismertetik a hitel feltételeit és a további lépéseket. Ha bankfiókba mennél be, az interneten akár időpontot is foglalhatsz, hogy ne kelljen várakoznod.

5. Várd meg a hitelt és költözz be!

A megfelelő dokumentumok benyújtása után lezajlik a hitelbírálat, ennek részeként készül új otthonodról egy értékbecslés. Ez a folyamat általában két-három hét alatt lezajlik, ha a döntés pozitív, meg lehet kötni a szerződést, az eladó megkapja a vételárat, te pedig beköltözhetsz.


A fenti tartalom fizetett cikk, Raiffeisen Lakáshitel THM: 3,04%-7,60%

A kölcsön kifizetéséhez a fedezetként felajánlott ingatlan(ok)ra vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

A THM érték kiszámítása a 2018. április 12-től érvényes Raiffeisen Lakáshitel kondíciók alapján, továbbá 5 000 000 Ft hitelösszeg, 20 éves futamidő és egy ingatlanfedezet bevonása mellett történt. A legalacsonyabb THM kiszámítása 6 havi kamatperiódusú kölcsön és maximális kedvezmények igénybevétele - a mindenkori havi nettó minimálbérnek megfelelő havi jóváírási kötelezettség, 4 db elvárt tranzakciószám vállalása, továbbá a hitelösszegnek az ingatlan forgalmi értékének 60 %-át meg nem haladó aránya és 600 000 Ft vagy afeletti, a Bank által elfogadható havi nettó jövedelem - alapján történt. A legmagasabb THM kiszámítása 10 éves kamatperiódusú kölcsön és kamatkedvezmények igénybevétele nélkül történt.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog. A Raiffeisen Lakáshitel termékre vonatkozó aktuális feltételeket a mindenkor hatályos Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel Hitelek I. Kondíciós Lista, a Lakossági Üzletszabályzat és az Általános Üzleti Feltételek tartalmazzák.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?