20 °C Budapest
2,5 millió ember retteghet hazánkban: bármikor lecsaphat rájuk a szegénység

2,5 millió ember retteghet hazánkban: bármikor lecsaphat rájuk a szegénység

2018. február 19. 16:45

Szemügyre vettük az Eurostat statisztikáit, amely szerint csökken azoknak a száma hazánkban, akiket a szegénység és a társadalmi kirekesztés fenyeget, de még mindig több mint két és fél milliónál vannak. Mutatjuk, hogy alakul ez a mutató a visegrádi négyek többi országában is.

Magyarországon jelenleg 

  • a nagyvárosokban lakók 18,4 százalékát, 
  • a kisebb városokban vagy agglomerációkban lakók 26,6 százalékát,
  • a vidéken lakóknak pedig a 31,3 százalékát

fenyegeti annak a réme, hogy elszegényednek, vagy társadalmilag kirekesztetté válnak az Európai Bizottság statisztikai főigazgatóságának, az Eurostat adatai szerint.

Ez a statisztika rengeteg embert takar, összesen 2 millió 514 ezret, ami jóval több mint minden negyedik itthon élő magyar állampolgár.

A statisztika egyébként csökkenést mutat, de csak az elmúlt néhány évben, az elmúlt tíz évben 2013-ig inkább növekedett vagy stagnálta helyzet.

Nézzük ugyanakkor, hogy állunk a jelenlegi adatokkal a régiónkban és az EU-ban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ahogy a fenti csárton látszik, minden kategóriában mi állunk a legrosszabbul a visegrádi négyek országai között, a városiak viszont kissé fellélegezhetnek, mivel az adatok szerint az EU-s átlagnál kevésbé fenyegeti őket az elszegényedés vagy társadalmi kirekesztés veszélye.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?