Internetnagyik ezreit képzi ki a kormány: mi jár majd nekik?

Internetnagyik ezreit képzi ki a kormány: mi jár majd nekik?

2017. október 20. 19:30

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 480 települést von be a program folytatásába, így novembertől országszerte ötezer 65 év feletti, többségében egyedül élő szépkorú sajátíthatja el az infokommunikációs eszközök használatát.

Az Idősügyi Infokommunikációs Modellprogram sikerét követően a kormány idén februárban döntött annak kiterjesztéséről. Az NFM a "Segítő Kezek" Nonprofit Kft-vel közösen ötezer idős ember életminőségét javítja azzal, hogy digitális eszközökhöz juttatja őket. A program 2018. augusztus végéig 1,2 milliárd forint hazai forrásból valósul meg - írja közleményében az NFM.

(...) 480 hátrányos helyzetű településre terjesztjük ki a programot, melyben idén novembertől 5000 számítógépet, internet-szolgáltatást és az alapfokú digitális kompetenciák elsajátításához szükséges oktatást biztosítunk ingyenesen a résztvevő, otthonukat elhagyni képtelen idősek számára

- közölte Solymár Károly Balázs, az NFM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Már van, akiknek bejött

Eddig 45 idős ember szerepelt a program tesztjében, akiknek tapasztalatai kedvezőek.

[az eszközök] az életminőség javítása mellett két esetben is életet tudtak menteni. Az egészségromlás akadályozása, a biztonságérzet növelése és a magány enyhítése mellett hasznosan járulnak hozzá a gondozó családtagok munkahelymegőrzéséhez és a családon belüli kommunikáció erősítéséhez is

- közölte Jeneiné Rubovszky Csilla, a programért felelős miniszteri biztos.

A kormány 2018 végéig további 100 ezer, az otthonát elhagyni képes, aktív idős ember számára biztosít ingyenes oktatást az infokommunikációs eszközök használatára.
NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?