32 °C Budapest
Házmesterország: gyűlölködő társasházak tiltják be az Airbnb-t Pesten

Házmesterország: gyűlölködő társasházak tiltják be az Airbnb-t Pesten

Pénzcentrum
2016. november 3. 10:01

Elkezdték betiltani a budapesti társasházakban az airbnb-s lakáskiadást, és erre már több ügyvédi iroda is felhívta a figyelmet - írja a Figyelő.

Nagyjából két hónapja indult, hogy elkezdték meggátolni a lakások rövid távú, turisztikai célú hasznosítását a fővárosi társasházak - írja a lap. Ennek érdekében a társasházaknak csak annyit kell tenni, hogy határozatképes közgyűlésen megszavazzák: engedély nélkül nem lehet funkcióváltást végrehajtani a lakáshasználatban, tehát az ilyen típusú tevékenységhez jóváhagyás kell. 

Ilyen határozatból már kettőt elfogadtak két V. kerületi házban, és várhatóan ez a tendencia  terjed majd. Balla Ákos, a Balla Ingatlaniroda vezetője szerint egy ilyen típusú korlátozás a ház valamennyi lakásának értékét jelentősen csökkenti, hiszen a befektetők nyilvánvalóan nem mennek oda, ahol tilos a turisztikai hasznosítás, vagy tudható, hogy az lesz. Hozzátette, az állandó lakosok számára a nyugalom a prioritás, és mivel nem akarnak elköltözni, az sem foglalkoztatja őket, hogy saját lakásuk ára is jelentősen visszaesik.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?