15 °C Budapest
Csak óvatosan a töklámpásokkal, kegyeleti gyertyákkal

Csak óvatosan a töklámpásokkal, kegyeleti gyertyákkal

2016. november 1. 09:00

November elején átlagosan húsz olyan esethez riasztják a tűzoltókat, ahol kegyeleti gyertyák okozzák a temetői- vagy lakástüzet. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezért mindenkit arra kér, körültekintően járjon el a hétvégén.

Mindenszentekkor és a halottak napján nagyon fontos, hogy a megemlékezés gyertyáit körültekintően gyújtsuk meg, hiszen nagyon gyakran ebből alakulnak ki komoly tűzesetek - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Nagyon fontos, hogy a temetőben csak addig égjen a mécsestartóban meggyújtott mécses, amíg jelen vagyunk. Otthon úgy helyezzük el a gyertyákat, hogy a közelben ne legyen éghető anyag, ha pedig kimegyünk a szobából, oltsuk el a mécsest

- figyelmeztetett Mukics Dániel.

Egyre gyakoribb, hogy Magyarországon is megünnepeljük a Halloweent, és ehhez töklámpásokat készítünk. Nagyon fontos, hogy ezeket biztonságos helyre tegyük, ezek miatt is gyakoriak a tűzesetek - mondta a katasztrófavédelem szóvivője.

"Ha a töklámpást szabad területre, a lakóingatlan elé tennénk, szél esetén fújjuk el benne a gyertyát!" - hangsúlyozta Mukics Dániel.

A statisztikák szerint november első napjain megnő a tűzesetek száma. Ekkor körülbelül húsz esetben riasztják a tűzoltókat kifejezetten olyan tűzesetekhez, amelyek temetőkben vagy lakásokban kegyeleti gyertyák és mécsesek miatt keletkeztek - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Szerencsére a legtöbb esetben csak néhány ezer forintos kár keletkezik, de sajnos minden évben előfordul, hogy komolyabb tűzeset keletkezik vagy akár meg is semmisül egy ingatlan azért, mert egy kegyeleti gyertyát gyújtott valaki" - mondta Mukics Dániel.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08