3 °C Budapest

Kiderült, ennyire bíznak az ingatlanközvetítőkben a magyarok

2016. szeptember 29. 13:01

Tízből kilenc magyar szerint az értékbecslő, az ingatlanhirdetési felület és a bank a lakáseladás és -vásárlás kötelező kelléke - derül ki egy friss felmérésből.

Ingatlanközvetítőre a megkérdezettek 86 százaléka szerint van szükség, közel hasonló arányban vélekednek így a hiteltanácsadókról. Befektetési szakembert azonban csak alig több mint a válaszadók fele venne igénybe az ingatlan-tranzakciójához - derül ki az OTP Ingatlanpont és az NRC Marketingkutató felméréséből.

A kutatás szerint az ingatlanirodát igénybe vevő eladók fele azért fordul közvetítőhöz, mert így számos vevőjelölthöz juthat. Ráadásul válogatott vásárlókhoz, hiszen 44 százalékuk arra számít, hogy az ingatlanos megóvja a nem megfelelő vevőjelöltektől. De az ingatlanos mellett biztonságban érzik magukat az eladók is, aki úgy érzik, segítségükkel elkerülhetők az eladási folyamat buktatói

Elsősorban a földrajzi távolság, az időnyomás és a magas ingatlanérték növelheti az ingatlanosok szerepét. Ha szorít az idő, a megkérdezettek 57 százaléka szerint érdemes ingatlanos segítségét kérni az eladáshoz. A fél évnél rövidebb időtartam keveseket motivál, viszont ha több mint hat hónapja hirdetik az ingatlant, 44 százalék szerint már érdemes közvetítővel tárgyalni.

Nagy értékű ingatlan eladásakor a megkérdezettek 40 százaléka fordulna ingatlanoshoz, hitellel vett lakáshoz a vásárlók közel ötöde tartaná érdemesnek ingatlaniroda igénybe vételét.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?