Ilyen luxusvillákat vesznek a magyar milliárdosok a CSOK-ból

Ilyen luxusvillákat vesznek a magyar milliárdosok a CSOK-ból

2016. február 13. 07:02

Aligha lehet a kormányt a CSOK kapcsán diszkriminációval vádolni: a legfrissebb módosítás nyomán ugyanis azok a családok is jogosultak lettek a támogatásra, akik a több száz milliós kategóriában keresgélnek, és legyünk őszinték, igazából semmi szükségük nincs az "alamizsnára".

Aligha lehet a kormányt a CSOK kapcsán diszkriminációval vádolni, hiszen már nemcsak az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatás vehető fel gyakorlatilag bármilyen értékű ingatlanra, hanem a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent módosítás szerint már a 10 millió forintos, 3 százalékos kamatozású hitelnél is eltörölték a 30 millió forintos felső határt.

KATTINTS! Ennyiért árulja villáját Oszkó Péter: égnek áll a hajad!

Nem véletlenül történt egyébként a módosítás. Ahogy arra a Pénzcentrum is felhívta korábban a figyelmet, bőven akadtak ugyanis a hazai lakáspiacon olyan lokációk (például Budapest java része, illetve kisebb részpiacok szerte az országban), ahol a jelenlegi árszínvonal mellett aligha lehetett volna kihasználni a teljes otthonteremtési támogatást.

A módosítás viszont egyben azt is jelenti, hogy azok a jómódú családok is jogosultak lettek a támogatásra, akik - egyébként jellemzően teljes egészében önerőből - a több száz milliós kategóriában keresgélnek - és legyünk őszinték, semmi de semmi szükségük nincs az "alamizsnára".

Arról nem is beszélve, hogy ezeknél a családoknál a gyerekcél teljesítése sem anyagi kérdés. Míg az átlag magyaroknak többnyire komoly terhet - de mindenképp tudatos pénzügyi tervezést - jelent egy gyermek felnevelése, amely korábbi számításaink szerint a gyermek születésétől az egyetem vagy főiskola elvégzéséig átlagosan 13-15 millió forint is lehet; addig a leggazdagabb famíliáknál lassan státuszszimbólum a gyermekvállalás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Otthontérképen elérhető ajánlatokat górcső alá véve egyébként nincs is nagy meglepetés: amíg a 10+10-es támogatásból, némi önerővel már a legtöbb nagycsalád találhat igényeinek megfelelő új otthont (bár ennek mérete országrészenként nagyon változó), addig a luxuskategóriában a 20 millió forint alig fedezi az ingatlan értékének néhány százalékát. De ne is ragozzuk tovább, nézzünk néhány példát arra, milyen CSOK-os ingatlanokból is választhatnak jelenleg a leggazdagabb magyarok (kattints alábbi galériánkra).

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?