-6 °C Budapest

2 milliárdot szórhatott el ingatlanokra Dzsudzsák Balázs

2015. október 3. 17:54

2 milliárd forintért vásárolhatott luxuslakásokat és üzlethelységeket a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs. Az ingatlanok pontosan megfelelnek a mostanában leginkább keresett kategóriáknak. Mennyit kaszálhat a focista ezzel a befektetésével?

A Debrecenben nyíló Párizsi Udvar bevásárlóközpontban Dzsudzsák Balázs is vásárolhatott ingatlanokat. A franciás hangulatot idéző üzletház teljes, négyezer négyzetméteres épületegyüttese három ütemben kerül kialakításra, egyenként hárommilliárd forintért. A Párizsi Udvarban nemcsak üzletek, vendéglátóegységek találhatók majd, ha­nem lakások is, többségük ötven-hatvan négyzetméteres, illetve a legfelső szinten száz négyzetméteres penthouse lakásokat alakítanak ki. Utóbbiakhoz kétszáz négyzetméteres zöld tetőterasz és gyönyörű panoráma tartozik.

Dzsudzsák hat lakást és ezer négyzetméter üzlethelyiséget vehetett meg. Ez a török Bursaspor légiósának nagyságrendileg kétmilliárd forintjába kerülhetett - írja a Borsonline.

Miért jó befektetés az ingatlan?

Az ingatlanpiaci elemzők szerint várhatóan emelkedni fog az ingatlanok ára a következő években, így a válogatott focista is jó befektetést csinálhat a vásárlással. Nemcsak sok pénzzel lehet érdemes ingatlanba fektetni a pénzünket, kisebb ingatlanokkal akár már pár millió forinttal is spekulálhatunk az árnövekedésre, ráadásul idő közben bérbe is adhatjuk a vásárolt ingatlanunkat. A piac működését a makrogazdasági helyzet, valamint a háztartások jövedelmi viszonyai és várakozásai mellett az határozza meg leginkább, hogy milyen piaci szereplők teremtik meg annak a lehetőségét, hogy a kereslet és a kínálat megtalálja egymást.

Az elmúlt egy évben a piacon elsősorban befektetési céllal jelentek meg a vásárlók, miközben a lakossági vásárlások területe csupán az elmúlt pár hónapban kezdett erősen növekedni. Ebben nagy szerepe volt a befektetési célú vásárlások által életre keltett piacnak, a devizahiteleseket mentő folyamatoknak és - nem utolsó sorban - az idén július elsejétől - immár a használt lakások vásárlására is felvehető - Családi Otthonteremtési Kedvezménynek.

Mindezek, a folyamatosan emelkedő árak mellett nemcsak az eddig elhalasztódott vásárlói oldalt erősítik, hanem az eladó ingatlanok piacán is új helyzetet teremtenek. Sokan most látnak lehetőséget arra, hogy hitellel terhelt nagyobb ingatlanjaikból minimális veszteséggel szálljanak ki és egy kisebb ingatlanba költözzenek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A befektetési célú lakásvásárlások tavaly olyan mértékű áremelkedést indítottak el, amely idén már a vásárlásoknak is lökést adott. Az ingatlanhirdetések számának folyamatos növekedése jól mutatja, hogy az év elejétől egészen májusig egy dinamikusan bővülő kínálattal találkozhattunk, annak ellenére, hogy mind a hirdetések száma, mind a tényleges lakásvásárlások száma az év elején jelentősen visszaesett az előző évhez képest. A devizahitelek tavaszi elszámolása, valamint a forintosítás hatására azonban folyamatosan letisztult a lakosság számára rendelkezésre álló források köre, így márciustól júliusig nagymértékű bővülést mutatott a piac, ami vélhetően a statisztikákban is meg fog jelenni hamarosan.

Az év hátralévő részében várhatóan tovább növekedik a hazai ingatlanpiac, ami egyrészt a tranzakciók számában, másrészt a kínálat és az árak további növekedésében is meg fog jelenni. A következő fél évben a karácsonyi szezonban várható visszaeséstől eltekintve a növekedés várhatóan nem fog megszűnni, legfeljebb annak dinamikája fog lassulni. A bővülésnek a jövő évben a megemelkedett árak mellett a szűkülő kereslet fog határt szabni amellett, hogy a kínálati oldalon is növekedni fog az értékesítésre váró használtlakás-állomány.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?