Nagy újdonság a CSOK-nál, bővíthetik a rendszert

Pénzcentrum
2015. augusztus 25. 11:59

A CSOK igénylői túlnyomó részt vidéki, használt ingatlanokat szeretnének vásárolni - derült ki az Emberi Erőforrások minisztériumának keddi sajtótájékoztatóján. A Pénzcentrum megkérdezte azt is, hogy mikor bővíthetik a támogatási rendszert, íme a válasz.

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) két fő ponttal lett gazdagabb a korábbi támogatási rendszerhez, a szocpolhoz képest:

  • Már egy gyerek után is igényelhető
  • Használt lakásra is igényelhető

Ezek miatt már az első hónapban aláírt támogatási szerződések száma meghaladta a 2014-es összes aláírt szerződést. Az évi 500 támogatási szerződés helyett így évi 12 ezer magyar család juthat vissza nem térítendő támogatáshoz ezentúl évente.

Az eddig aláírt támogatási szerződéseket több mint 80 százalékban vidéken (ez a lakosság arányában nem meglepő - a szerk.), és több mint 70 százalékban használt lakásra kötötték meg

 - mondta el a Pénzcentrum kérdésére Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Az államtitkár asszonyt megkérdeztük arról, hogy várható-e a támogatási rendszer kibővítése, erre a következő választ kaptuk:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jelenleg még a tapasztalatok összesítése folyik, azonban reális idő után elképzelhető a rendszer kiterjesztése.

A tapasztalatok gyűjtése egyébként várhatóan legalább fél évig tart.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?