24 °C Budapest
Hova tűnt az RTL, a TV2? Így állítsd be a régi csatornákat a tévéden

Hova tűnt az RTL, a TV2? Így állítsd be a régi csatornákat a tévéden

2015. július 1. 11:14

Egy felmérés szerint 2014-hez képest 28 perccel több időt, naponta csaknem három órát töltenek tévézéssel a magyarok. Sokak számára ezért (is) fontos, hogy mától teljesen megváltozik a csatornakiosztás. A Pénzcentrum mutatja, hogy kell visszaállítani mindent a helyére.

A digitálistévé-szolgáltatásoknál július 1-től az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati műsorok (M1, M2, Duna TV, Duna World, stb.).

Ez a változás a nézők több mint kétharmadát érinti, hiszen hazánkban jelenleg már a háztartások 70 százalékában, közel hárommillió otthonban digitálisan televízióznak. Ők mától a megszokott csatornakiosztás átrendeződését tapasztalhatják.

A közszolgálati műsorok előre kerülnek, az összes többi csatorna - például a legnézettebb kereskedelmi tévék, az RTL vagy a TV2 - pedig hátrébb.

Hogy állítsam át a tévémet?

Valószínűleg van, akiben felmerül, hogy nem feltétlenül ezt a csatornakiosztást szeretné. Megnéztük, milyen lehetőséget ajánl a UPC, a T-Home és a DIGI a csatornák sorrendjének módosításához.

T-Home

 • Nyomjuk meg a MENÜ gombot a távirányítón
 • Lépjünk a BEÁLLÍTÁSOK menüpontra
 • Nyomjuk meg az OK gombot a TELEVÍZIÓ menü kiválasztásához
 • Válasszuk a CSATORNÁK TESTRESZABÁSA menüpontot, ezután a SORRENDCSERE menüpontot
 • A sorrend véglegesítéséhez nyomjuk meg a MENTÉS gombot (egyébként bármikor visszaállíthatjuk az alapértelmezett sorrendet is).

UPC

A UPC-nél konkrétan arra nincs lehetőség, hogy megváltoztassuk a programhelyek sorrendjét, viszont megjelölhetjük kedvencként a csatornákat - ez gyakorlatilag hasonlóan egyszerűsíti a csatornák kiválasztását. A Kedvencekbe rendezett csatornák az adott sorrendben fognak ezentúl elsőként megjelenni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 • A távirányítón nyomjuk meg a GUIDE gombot
 • Nyomjuk meg a ZÖLD gombot és az OK-t
 • A nyilak segítségével válasszuk ki a csatornát, majd nyomjuk meg a KÉK gombot
 • Ezek után a kiválasztott csatorna elérhető lesz a KEDVENCEK kategória alatt is.

DIGI

A DIGI-nél is a kedvenc csatornákat tudjuk beállítani

 • A távirányítóval lépjünk be a MENÜBE
 • Válasszuk ki (a fel/le gombokkkal) a CSATORNÁK SZERKESZTÉSE menüpontot
 • Válasszuk ki a KEDVENC CSATORNÁK SZERKESZTÉSE menüpontot
 • A kiválasztandó csatornákon nyomjuk meg az OK gombot, ezután jobbra nyilat, majd felfelé nyilat. Miután az összes, kedvenc listába szánt csatornát kiválasztottuk, az EXIT gomb megnyomásával kiléphetünk. A beltéri egység felajánlja a mentést, vagy az elvetést, a nyilak segítségével a megfelelőt válasszuk ki, és az OK gomb megnyomásával hitelesítsük.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?