-3 °C Budapest

Hova tűnt az RTL, a TV2? Így állítsd be a régi csatornákat a tévéden

2015. július 1. 11:14

Egy felmérés szerint 2014-hez képest 28 perccel több időt, naponta csaknem három órát töltenek tévézéssel a magyarok. Sokak számára ezért (is) fontos, hogy mától teljesen megváltozik a csatornakiosztás. A Pénzcentrum mutatja, hogy kell visszaállítani mindent a helyére.

A digitálistévé-szolgáltatásoknál július 1-től az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati műsorok (M1, M2, Duna TV, Duna World, stb.).

Ez a változás a nézők több mint kétharmadát érinti, hiszen hazánkban jelenleg már a háztartások 70 százalékában, közel hárommillió otthonban digitálisan televízióznak. Ők mától a megszokott csatornakiosztás átrendeződését tapasztalhatják.

A közszolgálati műsorok előre kerülnek, az összes többi csatorna - például a legnézettebb kereskedelmi tévék, az RTL vagy a TV2 - pedig hátrébb.

Hogy állítsam át a tévémet?

Valószínűleg van, akiben felmerül, hogy nem feltétlenül ezt a csatornakiosztást szeretné. Megnéztük, milyen lehetőséget ajánl a UPC, a T-Home és a DIGI a csatornák sorrendjének módosításához.

T-Home

 • Nyomjuk meg a MENÜ gombot a távirányítón
 • Lépjünk a BEÁLLÍTÁSOK menüpontra
 • Nyomjuk meg az OK gombot a TELEVÍZIÓ menü kiválasztásához
 • Válasszuk a CSATORNÁK TESTRESZABÁSA menüpontot, ezután a SORRENDCSERE menüpontot
 • A sorrend véglegesítéséhez nyomjuk meg a MENTÉS gombot (egyébként bármikor visszaállíthatjuk az alapértelmezett sorrendet is).

UPC

A UPC-nél konkrétan arra nincs lehetőség, hogy megváltoztassuk a programhelyek sorrendjét, viszont megjelölhetjük kedvencként a csatornákat - ez gyakorlatilag hasonlóan egyszerűsíti a csatornák kiválasztását. A Kedvencekbe rendezett csatornák az adott sorrendben fognak ezentúl elsőként megjelenni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 • A távirányítón nyomjuk meg a GUIDE gombot
 • Nyomjuk meg a ZÖLD gombot és az OK-t
 • A nyilak segítségével válasszuk ki a csatornát, majd nyomjuk meg a KÉK gombot
 • Ezek után a kiválasztott csatorna elérhető lesz a KEDVENCEK kategória alatt is.

DIGI

A DIGI-nél is a kedvenc csatornákat tudjuk beállítani

 • A távirányítóval lépjünk be a MENÜBE
 • Válasszuk ki (a fel/le gombokkkal) a CSATORNÁK SZERKESZTÉSE menüpontot
 • Válasszuk ki a KEDVENC CSATORNÁK SZERKESZTÉSE menüpontot
 • A kiválasztandó csatornákon nyomjuk meg az OK gombot, ezután jobbra nyilat, majd felfelé nyilat. Miután az összes, kedvenc listába szánt csatornát kiválasztottuk, az EXIT gomb megnyomásával kiléphetünk. A beltéri egység felajánlja a mentést, vagy az elvetést, a nyilak segítségével a megfelelőt válasszuk ki, és az OK gomb megnyomásával hitelesítsük.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem