20 ezer lakás újulhat meg: még lehet pályázni

MTI
2015. április 30. 16:02

Jelentős az érdeklődés az Otthon melege program társasház-felújítási alprogramja iránt, az első napon, csütörtökig már 112 pályázatot adtak be összesen mintegy 3 milliárd forint támogatásra - nyilatkozta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

Az alprogram teljes kerete 10 milliárd forint

Elmondta, hogy a 14 óráig benyújtott pályázatokból a legtöbbet, 40-et a Közép-Magyarország régióból adták be, Nyugat-Dunántúlról 24, Dél-Alföldről 18, Közép-Dunántúlról 16, Észak-Alföldről 11, Észak-Magyarországról 2, Dél-Dunántúlról 1 pályázat érkezett.

A Nyugat-Dunántúl régióra leosztott teljes keret (1,026 milliárd forint) 67,64 százalékára érkezett pályázat az első napon. Közép-Magyarországon a keret 47,47 százalékára, Közép-Dunántúlon 33,68 százalékára, a Dél-Alföldön a régió keretének 29,75 százalékára pályáztak csütörtökön 14.00 óráig - mondta az államtitkár.

Az Otthon melege program társasházi-felújítási alprogramjában a költségek maximum 50 százalékára kérhetnek támogatást a társasházak és lakásszövetkezetek április 30-ától a rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretből, amelyből becslésük szerint 20 ezer lakás újulhat meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem