27 °C Budapest
Tényleg el lehet jutni 5 perc alatt az ügyintézőig

Tényleg el lehet jutni 5 perc alatt az ügyintézőig

Pénzcentrum
2015. január 7. 10:02

A hívás indításától számított 5 percen belül ügyintézőt kell kapcsolniuk a szolgáltatóknak az új szabály szerint. A saját tesztjük alapján meglepően pozitív eredményeket talált a Metropol.

Az előzetes feltételezésekkel ellentétben a lap sok szolgáltatónál az előírt 5 perces várakozási idő előtt eljutott a telefonos ügyintézőhöz. A Magyar Postánál például két és fél percet várakoztak. A Sprinter futárszolgálatot is tesztelték, ott 20 másodperc alatt jutottak el az élő szóig.

A Magyar Telekomnál csalódás érte őket, 12 és fél percet várakoztak, amiből 10 perc volt csak a zene. A BKK-nál pedig 1 percen belül jutottak egy MOL Bubis ügyintézőhöz. A Főgáz, a NAV és az Elmű is jóval az 5 perces határ alatt kapcsolt.

Ha mégis panaszunk lenne, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) kell fordulni, így indul vizsgálat az adott szolgáltató ellen. A vizsgálat részeként a hatóság ellenőrzi például, hogy a szolgáltató mindent megtett-e, hogy ésszerű várakozási időt alakítson ki.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?