14 °C Budapest

12 dolog, aminek minden női táskában benne kell lennie

2014. október 12. 13:00

Legendák keringenek a női táskák csodálatos tulajdonságairól, tartalmáról. Most megtudhatjuk, mi van bennük, vagy legalábbis azt, minek kellene lennie bennük ahhoz, hogy fel tudjuk találni magunkat a váratlan helyzetekben. Veszélyhelyzet, higiéniai vagy spórolási szempontok, itt a lista.

Bankkártya

Kis helyet foglal, akármilyen női táskában elfér. Nincs gondunk az apró számolgatásával és tárolásával, nem kell attól tartanunk, hogy észrevétlenül kirántunk egy bankjegyet. Emellett pedig nem kell, hogy rossz érzésünk legyen amiatt, hogy egy kisebb vagyonnal járkálunk adott esetben az utcán. Míg ha nagyobb összegű készpénz lapul a zsebünkben, sokszor aggódni kezdünk, addig a bankkártya esetében senkiben nem tudatosul, hogy akkora összeggel mászkál. Plusz baj esetén percek alatt hozzáférhetetlenné tehetjük a kártyánkat a napi limit lenullázásával, vagy pedig a kártya letiltatásával.

Pontgyűjtő kártyák, kedvezmény-kártyák

Aki lelkes törzsvásárló vagy kedvezmény-kártya gyűjtő, lassan annyi effélével rendelkezik, hogy már inkább otthon kipakolja őket egy halomba, külön tárolóegységbe, stb. csak ne dagasszák már tovább a pénztárcát. Így aztán soha az nincs nálunk, amire épp szükségünk volna. Így az adott vásárlás nem gyűjti a kedvezményt, vagy épp nem tudják olcsóbban adni a kiválasztott terméket. Ezért jobb, ha mindig magunknál hordjuk a kedvezményeket nyújtó kártyákat.

Dugipénz

Már anyáink is arra tanítottak: mindig legyen nálunk dugipénz, ki tudja, hogy alakul az este. Így még akkor is taxiba pattanva hazamenekülhetünk a rossz randiról, ha épp kiköltekeztünk, nem lehet kártyával fizetni, vagy esetleg nem akarunk automatát keresni az éjszaka közepén. Egy kis rejtekzsebbe csúsztatva megakadályozhatjuk, hogy másra tapsoljuk el a pénzt, megmaradhat a vészhelyzetekre.

Nedves törlőkendő, kézfertőtlenítő

Nem is gondolnánk, milyen sok élethelyzetben jöhet jól, ha van nálunk ilyesmi. Koszos lesz a kezünk, nincs lehetőségünk mosakodni, valamit meg kell tisztítani, kifolyt valami a táskánkban. Így nem kell bekéredzkedni mosdókba, vagy befizetnünk magunkat valahova 200 forintért csak egy kézmosásra. Ha nem is érzed extra koszosnak a kezeidet, amióta egyre népszerűbb az utcán evés, és egyre több talponálló, utcai gyorsétkezde várja vendégeit, kiemelten fontos, hogy legyen nálunk efféle kézmosó. Így legalább étkezés előtt lemoshatjuk a kezeket.

Egészségügyi felszerelés

Tampon vagy tisztasági betét azért jó, ha mindig van nálunk, mert ha épp szükség van rá, egy egész dobozzal kell majd újra megvenni. Így lesz egy csomó megkezdett dobozunk, folytonos a kiadás, holott épp csak egy darabra lenne szükségünk. Utána hurcolhatjuk magunkkal hazafelé az egész dobozt.

Fájdalomcsillapító

Bármilyen jellegű fájdalom jelentkezik is, általában azonnal szabadulni szeretnénk tőle. Aki fogyaszt gyógyszert, fejfájását pirulával enyhíti, már ha van nála. Bár ez aligha hihető szempont, de jobb, ha veszünk magunknak saját fájdalomcsillapítót, mert ha kérünk és kapunk valakitől, úgysem tudjuk megállni, hogy meg ne köszönjük. Ha pedig megköszönjük, a babona szerint már nem is használ.

Toll

Ha tollra van szükségünk, gyakran tíz percen keresztül is kutakodunk a táskánkban, és sokszor csak maximum egy szemceruza kerül a kezünkbe. Pedig igen sokszor lehet szükségünk tollra. Akár munkával kapcsolatos, vagy személyes igényünk is jelentkezhet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vészhelyzet esetén értesítendő

Egy időben sokat lehetett arról hallani, mennyire fontos, hogy a telefonunkba ICE, azaz in case of emergency - vészhelyzet esetén értesítendő rövidítéssel írjuk be azokat a személyeket, akiket mindenképp fel kell hívnia a kórháznak, ha bajunk esne. Csakhogy az okostelefonok többségénél külön kód védi a hozzáférést, így már a billentyűzárat sem igen tudják feloldani az illetékesek. Ezért sem árt, ha a táskánkban könnyen elérhető helyen tárolunk egy kártyát, rajta a fontos elérhetőségekkel, esetleges allergiával, intoleranciával, betegségre vonatkozó információval.

Gázspray

Jó, ha a biztonságunkról is gondoskodunk. Valószínűleg soha nem kell majd gázspray-ért nyúlni, de megnyugtató a tudat, hogy ott lapul a táskában, és kis szerencsével meg tudjuk vele védeni magunkat. A gázsprék általában kapszaicin tartalmúak. Ez felelős azért, hogy "csíp" a paprika étkezés során. Képzeljük el, mit csinál, ha szembe kerül. Már 900 forintért beszerezhető egy flakon, de az árak innen csak felfelé kúsznak, akár 4-5 ezer forintot is elkérnek egy spray-ért.

Öngyújtó vagy gyufa

Ha az ember nem dohányzik, akkor is jól jöhet a tűzszerszám a táskában. Váratlan helyzetek mindig jöhetnek. Meg kell gyújtani a szülinapi gyertyákat, vagy az áramszünetben fényt adó mécsest. Bármikor bekövetkezhet egy olyan szituáció, amikor tüzet kell gyújtani.

Bicska

Sokszor elfeleznénk és megosztanánk valamilyen finomságot valakivel, nem sikerül kettétörni egy almát, vagy felvágnánk a barackot, mielőtt végigfolyna a leve a fehér blúzunkon. De abból a megvilágításból sem elhanyagolható eszköz a bicska, hogy általában dugóhúzó is van benne, így nem kell többet szenvedni a parkbeli italozás előtt.

Rúzs/ajakbalzsam

Sok rossz, kényelmetlen helyzetet feldobhatunk azzal, ha jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Legyen egy rossz nap, rossz ruha, kapkodós reggel, egy rúzzsal menet közben is színt vihetünk a napba. Magabiztosabbak és sikeresebbek leszünk, no meg eredményesebbek a munkában.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm