23 °C Budapest

Érik az újabb kartellbotrány: újabb multik bukhatnak le

Pénzcentrum
2014. július 4. 16:01

Kartellgyanú miatt indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatral a DUNA HOUSE FRANCHISE Kft.-vel és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft.-vel szemben.

"Az ügyindítás első lépéseként a vállalkozások székhelyén helyszíni kutatást tartottak a Hivatal munkatársai" - olvasható a GVH pénteki közleményében.

A Gazdasági Versenyhivatal rendelkezésére álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy az országos hálózattal rendelkező ingatlanközvetítő vállalkozások között 2013-ban olyan együttműködés jött létre, amelynek keretében egyes megbízások mindkét ingatlanközvetítő hálózat értékesítői számára elérhetővé és értékesíthetővé váltak, illetve az érintett ingatlanok mindkét ingatlanközvetítő hálózat weboldalán megjelentek.

A GVH szerint valószínűsíthető, hogy a megállapodás következtében a két ingatlanközvetítő által az érintett megbízások esetén alkalmazott szolgáltatási feltételek, így különösen az alkalmazott jutalékok egységessé válhattak, ami a jutalékok emelkedéséhez vezethetett. A vállalkozások közötti együttműködés hosszabb távon alkalmas lehet továbbá arra, hogy a két vállalkozás piaci részesedését az ingatlanközvetítői piac eladói oldalán jelentősen tovább növelje, kiszorítva a versenytársakat az érintett piac ezen oldaláról.

A GVH gyanúja szerint a fenti magatartásukkal az eljárás alá vont vállalkozások feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

Reagált az Otthoncentrum a vádakra
Az Otthon Centrum és a Duna House együttműködése több, mint 1 éve indult, mely mind az ügyfelek, mind a szakmai közönség számára nyilvános volt. Az Otthon Centrum a Duna House Franchising Kft-vel kialakított együttműködésen kívül Együttműködő Partneri Programja keretében mintegy 230 másik ingatlanközvetítő céggel kötött az Otthon Centrum kizárólagos megbízásaira vonatkozó értékesítési megállapodást, melynek célja, hogy az OC részére adott kizárólagos megbízásokat a cég minél nagyobb sikerrel és gyorsabban értékesítse.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Duna House-al kialakított együttműködés biztosítja az Otthon Centrum vevő ügyfelei számára minél szélesebb ingatlankínálatot.

Az együttműködés megkezdése óta az együttműködés által érintett kizárólagos megbízások tekintetében az Otthon Centrum által érvényesített átlagjutalék nem változott. Az Otthon Centrum számára továbbra is kiemelten fontos, hogy ügyfeleit minél magasabb színvonalon és minél kedvezőbb ár-érték arány mellett szolgálja ki.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?