16 °C Budapest

Érik az újabb kartellbotrány: újabb multik bukhatnak le

Pénzcentrum
2014. július 4. 16:01

Kartellgyanú miatt indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatral a DUNA HOUSE FRANCHISE Kft.-vel és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft.-vel szemben.

"Az ügyindítás első lépéseként a vállalkozások székhelyén helyszíni kutatást tartottak a Hivatal munkatársai" - olvasható a GVH pénteki közleményében.

A Gazdasági Versenyhivatal rendelkezésére álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy az országos hálózattal rendelkező ingatlanközvetítő vállalkozások között 2013-ban olyan együttműködés jött létre, amelynek keretében egyes megbízások mindkét ingatlanközvetítő hálózat értékesítői számára elérhetővé és értékesíthetővé váltak, illetve az érintett ingatlanok mindkét ingatlanközvetítő hálózat weboldalán megjelentek.

A GVH szerint valószínűsíthető, hogy a megállapodás következtében a két ingatlanközvetítő által az érintett megbízások esetén alkalmazott szolgáltatási feltételek, így különösen az alkalmazott jutalékok egységessé válhattak, ami a jutalékok emelkedéséhez vezethetett. A vállalkozások közötti együttműködés hosszabb távon alkalmas lehet továbbá arra, hogy a két vállalkozás piaci részesedését az ingatlanközvetítői piac eladói oldalán jelentősen tovább növelje, kiszorítva a versenytársakat az érintett piac ezen oldaláról.

A GVH gyanúja szerint a fenti magatartásukkal az eljárás alá vont vállalkozások feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

Reagált az Otthoncentrum a vádakra
Az Otthon Centrum és a Duna House együttműködése több, mint 1 éve indult, mely mind az ügyfelek, mind a szakmai közönség számára nyilvános volt. Az Otthon Centrum a Duna House Franchising Kft-vel kialakított együttműködésen kívül Együttműködő Partneri Programja keretében mintegy 230 másik ingatlanközvetítő céggel kötött az Otthon Centrum kizárólagos megbízásaira vonatkozó értékesítési megállapodást, melynek célja, hogy az OC részére adott kizárólagos megbízásokat a cég minél nagyobb sikerrel és gyorsabban értékesítse.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Duna House-al kialakított együttműködés biztosítja az Otthon Centrum vevő ügyfelei számára minél szélesebb ingatlankínálatot.

Az együttműködés megkezdése óta az együttműködés által érintett kizárólagos megbízások tekintetében az Otthon Centrum által érvényesített átlagjutalék nem változott. Az Otthon Centrum számára továbbra is kiemelten fontos, hogy ügyfeleit minél magasabb színvonalon és minél kedvezőbb ár-érték arány mellett szolgálja ki.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?