Címke: versenytörvény (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. november 20. 10:43

Gigabírság a magyar bankoknak! Itt a lista

A GVH a végtörlesztés korlátozására irányuló összehangolt magatartás miatt összesen 9,5 milliárdos bírságot szabott ki.

Pénzcentrum | 2013. szeptember 24. 15:32

Miért nem volt olcsó hitel a devizahiteleseknek? Holnap eldől

A korábbi szint többszörösére ugrott 2011 őszén a lakossági jelzáloghitel-kereslet Magyarországon az akkor elinduló kedvezményes végtörlesztési lehetőség hatására. A banki hitelkínálat szűkössége miatt azonban a végtörlesztések közel egyharmadát fedezték csak hitelből az ügyfelek. A bankok a hitelek elérhetőségének korlátozása mellett kamatemelésekkel állták a rohamot, amit a forrásszerzés drágulása is indokolt. A Gazdasági Versenyhivatal azonban versenykorlátozás gyanújával eljárást indított az ügyben, amelynek eredménye holnap kiderülhet.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 30. 14:04

Bajban lehet a CBA, a Tesco és a Lidl is

Versenyhivatali eljárás indult a dinnyekartell ügyben - közölte csütörtökön a Gazdasági Versenyhivatal. A közleménye szerint a GVH eljárást indított az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., az Auchan Magyarország Kft., a CBA Kereskedelmi Kft., a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt., a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. vállalkozásokkal, továbbá a Magyar Dinnye Szövetség Közhasznú Egyesülettel és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 6. 12:07

Törvényt sértett a TV2? Újra vizsgálja a GVH a Megasztárt

Versenyhivatali eljárás folyik a TV2 televízióadót működtető vállalkozás, az MTM-SBS Zrt. ellen- értesült a Pénzcentrum.hu. A hatóság azt gyanítja, a csatorna egyik legnépszerűbb műsora, a tehetségkutató Megasztár 6. szériájának reklámozásakor megtévesztette nézőit.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 3. 18:35

GVH: eljárás a Mastercard ellen

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a MasterCard Europe Sprl vállalkozással szemben gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt - jelentett be pénteken a GVH. A Portfolio.hu csütörtökön számolt be az eljárás tényéről és ma a GVH közleménye által is megerősített, lehetséges okairól.

Pénzcentrum | 2012. május 3. 10:04

Banki adatokat tartalmazó adatbázis foglalt le a GVH

Lefoglalta a GVH a Bankárképző Központnál a bankok közös adatbázisát, a BankAdat rendszert. A vizsgálat a végtörlesztési célú forinthitelekkel kapcsolatban felmerült banki kartellgyanúval áll összefüggésben - számolt be a HVG.

Pénzcentrum | 2012. április 18. 09:31

A GVH nem talál fogást a benzináron

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) már közel két éve vizsgálja a Mol üzemanyag-árképzését. A vizsgálati határidő már ugyan tavaly év végén lejárt, de a hivatalnál azt mondták a Népszabadságnak, hogy a vizsgálat még mindig tart. A várakozások szerint a hivatal nem marasztalja el az olajtársaságot.