16 °C Budapest

Vizsgálódtak rezsi ügyben: fogyasztóvédelmi hibák a Főgáznál

MTI
2014. április 23. 20:30

Súlyos fogyasztóvédelmi hibákat nem, de kisebbeket nagy számban talált az energetikai hivatal a Főgáz működésének átvizsgálásakor - mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

A hivatal a többi közt a szolgáltatás visszakapcsolásának határidejével kapcsolatban tárt fel visszásságokat, vagy az ügyfélszolgálati irodák számát és működését nem találta elégségesnek - számolt be a nagyobbik kormánypárt rezsicsökkentési munkacsoportjának vezetője a Főgáznál végzett vizsgálat eredményéről.

Az ellenőrzés március 5-én kezdődött, az erről szóló határozatát várhatóan szerdán teszi közzé honlapján a hivatal. A Főgáznak 60 napon belül kell orvosolnia a hiányosságokat, a többi közt ügyfélszolgálati irodát kell nyitnia több városban, de biztosítani kell a telefonos ügyintézés törvényi feltételeit is.

A Főgázt, valamint annak földgázelosztási kft-jét is vizsgálta a fogyasztóvédelmi hatóság. Megállapította, hogy január 1-je óta csaknem 630 ezer fogyasztási helyre nem küldtek megfelelő számlaképű számlát, sok helyen pedig nem tüntették fel helyesen az alapdíj összegét. Számos probléma volt a bediktált fogyasztás elszámolásával is.

A politikus megerősítette: a rezsicsökkentés folytatódni fog, és továbbra is cél egy olyan közműszolgáltató létrehozása, amely közösségi tulajdonban van.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?