16 °C Budapest

Búcsúzna Miskolc a fészekrakóktól

MTI
2013. február 15. 09:07

Szociális célú városrehabilitációval és újszerű felzárkóztatási stratégiával igyekeznek megteremteni a békés együttélés feltételeit Miskolcon az Avas lakótelepen, ahonnan a rendbontókat kilakoltatják - írta a Magyar Hírlap.

A lap pénteki számában azt írta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a kilakoltatást tartja az egyetlen hathatós megoldásnak, így bizonyos antiszociális "fészekrakóknak" a hatósági ellenőrzéseket követően ezzel kell számolniuk április 15-től. "Szeretnénk megvédeni a miskolci polgárokat a rendbontóktól" - mondta lapnak a polgármester.

Kriza leszögezte, az adott bérlemény kiürítése már egy folyamat vége, amelyre abban az esetben kerülhet sor, ha semmiféle fizetési hajlandóság nem mutatkozik az egyén részéről, s hosszú éveken keresztül halmoz fel adósságot.

Az érintett társasházak antiszociális lakói esetében a helyzet meglehetősen bonyolult. A rendbontók, a jelentős tartozást felhalmozók javarészt a hajdani, "fészekrakó visszaélések" által saját lakáshoz jutott családok, de vannak önkormányzati bérlakásokban élők, valamint időről időre felbukkannak az önkényes lakásfoglalók is. Az avasi városrészen összesen 273 érintett lakás van, ezekből a közelmúltban mintegy ötvenet kiüríttetett a város.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18