Eladó a legendás magyar színésznő budai villája

Pénzcentrum
2012. szeptember 16. 13:00

Közel 40 millió forintért most bárki beköltözhet a legendás magyar primadonna, Fedák Sári Hűvösvölgyi villájába.

Bár a közel 40 milliós irányár nem tűnik kevésnek (közvetítőtől függően 34,9-39,9 millió forint között hirdetik - szerk.), ezért az összegért mindössze egy 86 négyzetméteres lakást kapunk a 20. század egyik legünnepeltebb művészének, Fedák Sári egykori villájában. A földszinti ingatlanban egyébként, melyet már évek óta árulnak jelenleg egy iroda működik, de egy kis átalakítást követően lakáscélra is hasznosítható.

(Forrás: ingatlan.com)


A városi legendák szerint a házat egyébként nyaralónak használta az ünnepelt primadonna, illetve a vele néhány évig házasságban is élő író, Molnár Ferenc. A ház kialakítása mindazonáltal igencsak megváltozott - a villában jelenleg 10 lakás található. A művésznőre azonban még mindig emlékeztet az udvarban elhelyezett Fedák-szobor. Mindemellett a villa mostanra sokat vesztett régi vonzerejéből. A hirdetés tanúsága szerint állaga karbantartott, de igazi, régi pompájának visszaállításához általános felújításra lenne szükség.

Fedák egyébként híres volt a nagyszabású beruházásairól. 1904-ben például birtokot vásárolt és kastélyt építtetett Tótszerdahelyen, ahol a színházi évadok után pihent és gazdálkodni is próbált, innen ered "agrárius primadonna" elnevezése. Élete alkonyán ugyanakkor már nyoma sem volt egykori gazdagságának. Miután politikai nézetei miatt eltiltották a színpadtól egy elhagyott, egyszobás házban lakott Nyáregyházán, a falu végén.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?