2 °C Budapest

Ennyivel csökkennek a távhő-díjak Budapesten

Pénzcentrum
2012. június 4. 13:37

A FŐTÁV Zrt. július 1-jétől 10 százalékos alapdíjkedvezményt biztosít a lakossági, lakás célú távhőszolgáltatási alapdíjból, melynek átlagos mértéke bruttó 593 forint havonta - olvasható a fővárosi energiaszolgáltató közleményében.

A díjcsökkentést a működési költségeken elért megtakarítások teszik lehetővé, amit a FŐTÁV Zrt. a stratégiájának (versenyképesség fokozása) megfelelően át kíván adni a fogyasztóinak.

A fővárosban a lakossági távhőfelhasználók döntő többsége a távhőszolgáltatási alapdíjat a tulajdonában álló lakás légtérfogata alapján fizeti. A fővárosban az átlagos méretű (52 négyzetméter alapterületű, 135 légköbméteres), fűtéssel és használati melegvíz-szolgáltatással ellátott lakás havi bruttó alapdíja 5927 forint. Júliustól tehát egy átlagos lakás havi alapdíja 593 forinttal csökken, így 2012-ben a megtakarítás lakásonként átlagosan 3558 forint lesz.

Az első alacsonyabb alapdíjú számlát a június végén kézbesített, a júliusi alapdíjat tartalmazó számlán érvényesíti a szolgáltató. A FŐTÁV Zrt. a hátralékkal nem rendelkező ügyfelei számára további egyszeri alapdíj-jóváírást tervez. A további alapdíj-jóváírás feltételeiről a Társaság június 15-e után ad tájékoztatást.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?