Ennyit spórolhatsz meg egy passzív házzal

2011. szeptember 22. 09:37

A hazánkban felépített mintegy 100 passzívház tapasztalatai azt mutatják, hogy a fűtés költségvonzata 80-90 százalékkal is kevesebb lehet. Így nem csoda, hogy bővülés várható a piacon - írja a Világgazdaság.

Debreczy Zoltán, a Magyar Passzívház Szövetség elnökének tájékoztatása szerint ez a ma még "extrém" építkezési mód körülbelül 4-5 éve jelent meg az országban, és mostanra mintegy 100 ilyen ház épült meg.

A fejlesztések alapján elmondható, hogy a passzívházak építési költsége nagyjából húsz százalékkal haladja meg a klasszikus családi házakét szerkezetkész állapotban. Ugyanakkor egy kellő mértékben optimalizált és átgondolt passzívház esetében a fűtés költségvonzata akár 80-90 százalékkal is kevesebb lehet. Így hosszú távon bőven megtérülhet a beruházás.

A passzívházak elterjedését egy európai uniós direktíva is egyértelműen felgyorsítja. A rendelet szerint 2020 után kizárólag közel nulla energiaigényű házakat lehet építeni, igaz, ezt a konkrét definíciót minden tagország maga fogalmazza meg.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?