19 °C Budapest

Zuhanó lakásárak, mihaszna kormányzati intézkedések

2011. szeptember 21. 12:04

Az utóbbi időszakok kormányzati bejelentései jelentős hatással lehetnek a lakáspiacra, különösen az előttünk álló pár hónapban - hangzott el a 19. Fundamenta Lakásvásár megnyitóján.

A nyáron tapasztalt élénkebb lakáspiaci forgalom után most a kormányzati intézkedések tartják lázban a piacot - mondta Borsi István, a rendezvény ügyvezetője. "Nagyon sok a bizonytalanság, senki sem tudja megmondani pontosan, hogy mi lesz a nemrégiben törvénybe is foglalt kormányzati intézkedések hatása." - mondta Borsi István.

Borsi László, a Lakásvásár Médiacsoport elnöke a lakásárak alakulásának kapcsán -őszinte elkeseredéssel a hangjában- komoly árcsökkenést prognosztizált megnyitó beszédében, melyet már az idei rendezvényen is érzékelni fognak mind a látogatók, mind a közvetítők, beruházók egyaránt.

Egyelőre a CIB bank sem tudja megítélni mikor ér véget az ingatlanpiacra is átgyűrűző válság, bár elmondásuk szerint sokat tanultak belőle, így új konstrukciókkal tudnak majd előrukkolni, melyre -mint mondták- az előttünk álló időszakban szükség is lesz.

Mindezek mellett Borsi László bírálta a kormány által többször beharangozott otthonteremtési programot, elmondása szerint ugyanis egyelőre nincs jele a kezdeményezésnek. Mint elmondta: a felelős kormányzati szervek egyelőre azt sem tudják megjósolni, hogy mire lehet számítani.

Némiképp jobb képet festett a piacról Morafcsik László, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. értékesítési és marketingigazgatója. Elmondása szerint mintegy 25 százalékos növekedést tapasztaltak, mely nagymértékben az állami támogatás hiányának köszönhető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az értékesítési igazgató felszólalásában kitért a társaság hitelezési tevékenységére is, mellyel kapcsolatban elmondta: "A Fundamenta 2011 végére, mintegy 20 százalékos piaci részesedést fog elérni a lakáshitelek tekintetében, azonban véleményem szerint ez hatalmas probléma. Egy lakás-előtakarékosságra szakosodott pénzügyi szolgáltató nem birtokolhat ilyen mértékű piaci részesedést egy egészségesen működő piacon" - mondta Morafcsik László.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33