18 °C Budapest

Meglepő: saját gyártású komposzt az Auchantól

2011. április 25. 16:02

Hosszú előkészítő folyamat eredményeként tavasztól az Auchan áruházak területén keletkező zöldhulladék már nem a kommunális hulladék mennyiségét növeli, hanem komposztálásra kerül - tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A természetes és környezetbarát komposzt vegyszer használata nélkül készül, kiváló tápanyag a növények számára. Az ily módon előállított természetbarát komposzt az Auchan áruházak diszkont kertészetében kedvező áron megvásárolható. Ezzel csökken a környezet terhelése, és hosszú távon a hulladékgazdálkodással kapcsolatos költség is.

Jelenleg hazánkban tíz Auchan áruház területén keletkező zöldhulladék összegyűjtésével, válogatásával készítik a környezetbarát komposztot. A komposztálható anyagok előzetes válogatását és gyűjtését az érintett osztályok munkatársai végzik, majd ezt követően áruházanként egy külsős szakember gondoskodik arról, hogy a konténer tényleg csak komposztálható anyagokat tartalmazzon. A komposztba az előírásoknak megfelelően többek között belekerül a zöldség osztályon keletkező hulladék, a selejtből a komposztálásra alkalmas szerves hulladékok, valamint a zöld terület karbantartásából származó fűnyesedék, falevelek és gallyak is.

A zöldhulladék újrahasznosításával keletkező komposzt csökkenti az áruházak által kibocsátott kommunális hulladék mennyiségét, s ezáltal újrahasznosítás aránya a nemzetközi szintű várakozásoknak is megfelel a magyar áruházakban. Bevezető, 999 Ft-os áron (40 literes kiszerelés esetén) került forgalomba néhány napja az a hazánkban még egyedülálló komposzt, melyet az Auchan saját áruházaiban keletkező zöldhulladékból, külső vállalkozó bevonásával állíttat elő.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?