25 °C Budapest

Ez olcsó a Lidl-ben, ez a Tescóban: nagy húsvéti akciókörkép

2011. április 22. 05:22

Hamarosan itt a Húsvét és ahogy az lenni szokott sokan az utolsó pillanatra hagyják az ünnepi bevásárlást. A legnagyobb áruházláncok akciós kínálatából szemezgetve egyértelmű: karácsony után a húsvét tűnik a legnagyobb üzletnek. A Pénzcentrum.hu megnézte, hogy az egyes üzletek milyen csábító ajánlatokkal várják a húsvéti sonka, csokitojás és egyéb a húsvéti asztalról nélkülözhetetlen termékek reményében az áruházakba betérőket.

TESCO

A hagyományos húsvéti füstölt sonka kínálattal kapcsolatos legjobb hír, hogy az árak a tavalyi évhez képest nem emelkedtek - közölte lapunkkal az áruházlánc. A füstölt termékek 99%-a magyar beszállítóktól származik, és a prémium kategóriás sonkáktól a kedvező árfekvésű kötözött sonkáig széles kínálat várja a vásárlókat. Így találhatunk a kínálatban már 589 forintos kilónkénti áron kínált füstölt, főtt lapockasonkát, vagy éppen1149 forintért megvásárolható füstölt frikandósonkát is. Természetesen a tehetősebb vásárlókra is gondolt az áruház: A Pick békebeli füstölt lapockasonkája 42 százalékos kedvezménnyel még így is 1550 forintot kóstál.

Mivel idén április végére esik Húsvét, így zöldségek terén a primőr magyar termékek kerülnek a központba. Így találhatunk a kínálatban például csemegehagymát csomagonként 99 forintos áron. A húsvéti asztal elengedhetetlen terméke a torma is. Lehet találni az áruházban reszelt asztali tormát már 129 forintért is üvegenként, de a Koch tejszínes tormakrémje már 429 forintot kóstál.

Az áruház közlése szerint idén minden eddiginél nagyobb a választék csoki figurákból. Csokoládé nyúl kapható már 79 forintért, aki pedig igazán extrát kíván venni 2599 forintos nyuszival lepheti meg szeretteit. Locsolókölnit pedig már 99 forintért is beszerezhetnek a portyára indulók és ne csodálkozzanak ha az akció után csak az áruház 55 forintos csokitojását kapják a lányoktól ajándékba.

Korábban: "Fontos! Így lesznek nyitva a boltok a húsvéti hétvégén"

AUCHAN

Áprilisban a hagyományos húsvéti ételeken túl kibővített bárány- és vadhúskínálattal, 8%-kal nagyobb friss élelmiszer árukészlettel és széles csokifigura választékkal várja az Auchan az idei húsvéti bevásárlásra érkező vevőket.

Ami a húskínálatot illeti, természetesen széles a kínálat a különböző sonkafélékből. Kapható Füstölt sertéssonka kilója már 899 forinttól, de akad parasztsonka 1189 forintos kilónkénti áron és kicsit borsosabb árú füstölt csirkemell kötözött sonka, melynek kilója 1699 forintot kóstál. A hagyományos húsvéti ételeken túl egyéb húskülönlegességekkel is várja vásárlóit az áruház. Kapható például minden áruházban vaddisznó nyak 3199 Ft/kg-os áron és őz raguhús 2999 forintért kilónként, valamint akad báránycomb 3799 forintért is.

Zöldésgek terén az akciós újság tanúsága szerint a hónapos retek csomagonkénti ára 75 forintot, a kígyóuborka darabja 89 forintot, míg a csemege hagyma csomója egy forint híján éppen 100 forintot kóstál. Természetesen tormából is akad az akciós újság kínálatában. A 100 grammos üveges Mautner torma 249 forintba kerül, míg az Univer 190 grammos kiadásáért 285 forintot kérnek el.

A húsvéti szezonban természetesen a csokoládé figurák, így a csokinyuszik és csokitojások is igen népszerűek. Találhatunk az áruházban csokitojást már 69 forinttól, míg a csokoládényúl különböző változataiból is akad szép számmal. Csokinyuszi kapható már 79 forintért is, de akad luxusüregi 489 forintos áron.

 


METRO

Nincsen húsvét sonka nélkül áll az áruház húsvéti különszámának címoldalán. Akad is bőven húskínálat az akciós katalógusban. Kaphatunk füstölt parasztsonkát már 873 forinttól kilogrammonként, de akad füstölt csülök 786 forintos kilónkénti áron. Természetesen a vastagabb pénztárcával rendelkezők is találnak majd valamit az ünnepi asztalra. Akad például békebeli füstölt tarja, kilónként 1749 forintért vagy spanyol Serrano sonka, melynek minden egyes kilójáért közel 15 ezer forintot kérnek el.

Ünnepi csokoládéfigurákból is igen széles kínálat tárul elénk az akciós kiadványt lapozgatva. Kaphatunk húsvéti csokinyulat már 55 forintért is, de például a Milka ünnepi figurája már 325 forintot kóstál, míg a Tibi terméke már 510 forintba kerül, de található Lindt aranyszínű figura 935 forintos áron is. Csokitojást igen jutányos áron, 29 forintért vásárolhatnak a locsolókat váró lányok, azonban egyetlen hátránya az olcsó árnak, hogy egyből egy egész dobozzal kell vásárolniuk, mely 580 forintba kerül. Egyébként a különböző csokitojások esetében is elmondható, hogy árak tekintetében határ a csillagos ég.

CORA

A francia üzletlánc sincs híján az akcióknak. Az áruház akciós kiadványában az egyik legolcsóbb ünnepi húsétel a 699 kilónkénti áron meghirdetett füstölt, főtt, kötözött lapocka sonka. Természetesen találhatóak a kínálatban drágább különlegességek is. A kiadvány ínyenceknek ajánlatában például található hátsó illetve első sonka, kilónként 2499 forintos áron.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A zöldségfélék sem maradtak ki az akciós kínálatból. Kaphatunk kigyóuborkát darabonként 119 forintért, hegyes erőspaprikát darabonként 65 forintos áron, vagy éppen hónapos retket, melynek egy csomagja 98 forintot kóstál. Az ünnepi vacsora elengedhetetlen kelléke a torma. A hajdúsági, 200 grammos kiszerelésű ecetes változat az áruházban 189 forint.

A csokoládékínálattal sem fukarkodik a multi. A legolcsóbb a kínálatban a 23 grammos Linga piros csokitojás, mely 21 forintba kerül. Természetesen itt is elmondható, hogy árak tekintetében határ a csillagos ég. A "lila tehén" csokitojása például 1199 forintot kóstál. Nyuszifigurákból is akad bőven a kiadványt böngészve. Az egészségre sokat adók vásárolhatnak például diabetikus nyuszifigurát 339 forintos áron.

 

Nézzük meg jól milyen sonka kerül az ünnepi kosárba
A Kosár fogyasztóvédelmi magazin a közelgő húsvéti ünnepek előtt, élelmiszer-szakértő gárdájával 17 féle vákuumcsomagolt gyorspácolt sonkát tesztelt, melyből 4 volt baromfi-termék. A teszten a népszerű vákuumozott sonkák közül egy sem érte el a "kiváló" eredményt - azaz a legtöbb termék jócskán hagyott kívánnivalót maga után.

Sajnos a rendkívül hosszú ideig tartó, aprólékos munkát igénylő sonkakészítés helyett a húsipar, hetek, sőt napok alatt készíti el dömping-termékeit, ezzel sokszor lerontva a sonkák minőségét.

A főtt-füstölt sonkáknál - vagy, ahogy a hivatalos megnevezés szól: hőkezelt sonkáknál - fontos, hogy azok ne legyenek túl kemények, és ne engedjenek nyomás nélkül levet sem. Ehhez képest a tesztelt sonkák közül a legtöbb leveses, vagy vizes volt, eresztette magából a páclét - noha a gyártás során a húsipar vízmegkötő anyagokat használ.

A teszt általános tapasztalata, hogy a sonkák íze nem volt megfelelő, túl sósak, jellegtelenek vagy éppen főtlenek voltak, sőt akadt kimondottan romlott is. A legtöbb cimkén - néhány kivételtől eltekintve - nem, vagy csupán alig kivehetően lehetett elolvasni az összetevőket. Az összetevők vizsgálatakor pedig olyan alkotó-elemekkel is találkozni lehetett, mint a zselésítő anyag, a bőrkepor, vagy éppen a hemoglobin.


SPAR-csoport

Bár címoldalon hirdeti a cégcsoport legújabb "dzsungelmánia" fémjelzésű matricagyűjtő akcióját, azonban ezen kívül nem sok ünnepi újdonsággal szolgál számunkra a legújabb akciós kiadvány. Bár tény hogy található benne kötözött sonka 999 forintért, üveges reszelt torma 149 forintért és különböző idényzöldésgek is; kígyóuborka 99 forintért, újhagyma 149 forintért és hónapos retek 129 forintért, azonban ezen kívül alig akad ünnepi termék terítéken. Az egyetlen húsvétot idéző forma a Kaiser díszes tojás alakú, húsvéti májasa. A csokoládéfigurák, valamint egyéb húsvéti termékek a korábban megjelent kiadvány hasábjain vannak terítéken. Ott találhatunk Boci csokoládényuszit 299 forintért, Tibi húsvéti ajándékcsomagot 1099 forintért és Milka nyuszifigurát is, mely 339 forintot kóstál. A kreatívabb húsvétolók is nyugodt szívvel választhatják az áruházat, hiszen van tojásfesték 149 forintért, barkadísz és megtölteni való nyuszikosár 899 forintért.

ALDI

Úgy látszik idén nem tartja fontosnak az áruház a kifejezetten húsvéti termékek akciózását, ugyanis alig találhatóak a kiadványaikban ilyen termékek. Gyakorlatilag az egyféle üveges tormán, melynek ára 129 forint, a 30 darabos tálcás tojáson, mely 649 forintot kóstál és az egy-két idény zöldségen kívül (újhagyma: 99 Ft/csomó, hónapos retek: 89 Ft/csomó) semmilyen extra húsvéti ajánlattal nem találkozhatunk az akciós újságban. Nemhogy sonkákat nem hirdetnek de még az oly népszerű csokoládéfigurák is kimaradtak valamilyen érdekes megfontolás folytán a kiadványokból.

LIDL

Az Aldi örök konkurensénél úgy tűnik már véget ért a húsvéti akciózás. A 30 darabos tálcás tojáson, mely 649 forintot kóstál, az Univer majonézes tormakrémén, mely 229 forintba kerül és a retken, melyért csomagonként 129 forintot kérnek el nem igazán találtunk semmi kifejezetten húsvéti ajánlatot az áruház online felületén kedvezményes áron. Az egyetlen kivétel talán a "choco hopper" elnevezésű édesség volt. A három, 20 grammos meglepetéstojást is rejtő dobozért 249 forintot kérnek el az áruházláncban.

Cikkünkben az üzletláncok honlapjain 2011. április 21-én elérhető katalógusok fogyasztói árait vettük figyelembe. További információ az akciós újságokban és az üzletekben.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30