22 °C Budapest

Gázáremelés: ma minden eldől?

Pénzcentrum
2010. november 17. 08:32

A kormány ma dönthet a gázáremelésről. A szolgáltatók 10% feletti tarifanövekedést szeretnének, míg a kormány az infláció alatti egyszámjegyű emelésre lenne hajlandó rábólintani. Lehet, hogy a gáznál is megjelenik a kétblokkos tarifarendszer - írja a Népszabadság.

A napilap értesülési szerint Bencsik János energiaügyekért felelős államtitkár hétfőn találkozott a Magyar Energia Hivatalban a gáztársaságok képviselőivel, ahol az egyeztetés nem hozott konszenzusos megoldást. A kormány egyszámjegyű emelést engedélyezne, miközben a szolgáltatók 10% feletti emelést szeretnének elérni a lakossági fogyasztók esetében.

Mint ismeretes a kormány még június végén ármoratóriumot hirdetett a lakossági energiaárakra, aminek következtében az egyetemes szolgáltatásban érvényes gázárak utoljára április 1-én változtak (emelkedtek).

A napilap írása szerint felmerült egy olyan ötlet is a tárgyalásokon, hogy csak az átlagos éves fogyasztásnak megfelelő 1200 köbméter felett emelkedne a tarifa, míg az ez alatti mennyiség esetében változatlan maradna. Ugyancsak szóba került az is, hogy már decembertől emelkedhetnének a díjak.

 

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?