22 °C Budapest

Uniós pénzt nyert a magyar sikercég: indulhat a milliárdos beruházás

2010. október 19. 18:02

Az elmúlt hónapok jelentős piaci előrelépései alapján erőforrásainak átcsoportosítása mellett döntött a Hell Energy Magyarország Kft. A fejlesztések üteme, a hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt növekvő értékesítés, valamint a saját gyártás megvalósítása során mérföldkőhöz érkezett a 100%-ban magyar tulajdonú vállalat. A terv szerinti, fenntartható növekedés biztosítása érdekében szükségessé vált a szervezet átalakítása is. Az eddigi kettős ügyvezetés helyett, a vállalatirányítás, a kiemelt jelentőséggel bíró beruházások és gyártás a jövőben kizárólag az ügyvezetői feladatokat is ellátó tulajdonosok hatáskörébe tartozik, míg a hazai és nemzetközi értékesítésért, továbbá az ehhez kapcsolódó részterületekért (logisztika, marketing, pénzügy), koncentráltan a régióigazgató felel.

A HELL energiaital gyártója 2006-ban, családi vállalkozásként indult, majd alig három év alatt vált Magyarországon piacvezetővé. Gyors döntéshozatalra való képességével, innovatív gondolkodásmódjával, a kiváló minőségre való állandó törekvésével valamint kiszámíthatóságával vált mind a hazai, mind a nemzetközi élelmiszer piac meghatározó szereplőjévé.

A sikerek értékét növeli, hogy a hazánkban kapható, jelentősebb energiaital márkák közül egyedül a Hell rendelkezik teljes egészében magyar tulajdonosi háttérrel, és így is jelentős piaci részesedés növekedést tudott elérni egy, a világon mindenütt komoly tőkével rendelkező multinacionális cégek által ostromolt piacon. Az előrelátó stratégia híveként - azokat az értékeket szem előtt tartva, amelyek indulásuk óta, változatlanul jellemzik a céget - a korábban meghatározott ütemterv alapján döntött a hazai és nemzetközi piacot ellátó gyártás Magyarországra való áthelyezése mellett.

Az európai uniós pályázatokon nyert támogatások felhasználásával világszínvonalú, modern palackozó gépsorokkal felszerelt üzemcsarnokot és raktárt épít Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amelynek összértéke eléri a 3,5 milliárd forintot. A projekt megvalósulása által a Hell Energy nagymértékben hozzájárul Magyarország hátrányos helyzetű régióinak felzárkóztatásához, exporttevékenységének magyarországi bázisról történő ellátása révén pedig az ország nemzetközi gazdasági pozícióját erősíti.

A szervezeti átalakítás személyi változásokat is eredményezett a cég életében..A jövőben Szabari József - a cég korábbi kereskedelmi igazgatója - régió igazgatóként teljeskörűen felel a nemzetközi vállalat marketing, logisztikai, értékesítési és pénzügyi területeiért. Az ügyvezetői feladatok, a Szikszón épülő üzem, az ehhez kapcsolódó beruházások és a gyártás továbbra is a tulajdonosi kör közvetlen felügyelete és ellenőrzése alatt halad a korábban meghatározott stratégia és ütemterv szerint. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?