Uniós pénzt nyert a magyar sikercég: indulhat a milliárdos beruházás

2010. október 19. 18:02

Az elmúlt hónapok jelentős piaci előrelépései alapján erőforrásainak átcsoportosítása mellett döntött a Hell Energy Magyarország Kft. A fejlesztések üteme, a hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt növekvő értékesítés, valamint a saját gyártás megvalósítása során mérföldkőhöz érkezett a 100%-ban magyar tulajdonú vállalat. A terv szerinti, fenntartható növekedés biztosítása érdekében szükségessé vált a szervezet átalakítása is. Az eddigi kettős ügyvezetés helyett, a vállalatirányítás, a kiemelt jelentőséggel bíró beruházások és gyártás a jövőben kizárólag az ügyvezetői feladatokat is ellátó tulajdonosok hatáskörébe tartozik, míg a hazai és nemzetközi értékesítésért, továbbá az ehhez kapcsolódó részterületekért (logisztika, marketing, pénzügy), koncentráltan a régióigazgató felel.

A HELL energiaital gyártója 2006-ban, családi vállalkozásként indult, majd alig három év alatt vált Magyarországon piacvezetővé. Gyors döntéshozatalra való képességével, innovatív gondolkodásmódjával, a kiváló minőségre való állandó törekvésével valamint kiszámíthatóságával vált mind a hazai, mind a nemzetközi élelmiszer piac meghatározó szereplőjévé.

A sikerek értékét növeli, hogy a hazánkban kapható, jelentősebb energiaital márkák közül egyedül a Hell rendelkezik teljes egészében magyar tulajdonosi háttérrel, és így is jelentős piaci részesedés növekedést tudott elérni egy, a világon mindenütt komoly tőkével rendelkező multinacionális cégek által ostromolt piacon. Az előrelátó stratégia híveként - azokat az értékeket szem előtt tartva, amelyek indulásuk óta, változatlanul jellemzik a céget - a korábban meghatározott ütemterv alapján döntött a hazai és nemzetközi piacot ellátó gyártás Magyarországra való áthelyezése mellett.

Az európai uniós pályázatokon nyert támogatások felhasználásával világszínvonalú, modern palackozó gépsorokkal felszerelt üzemcsarnokot és raktárt épít Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amelynek összértéke eléri a 3,5 milliárd forintot. A projekt megvalósulása által a Hell Energy nagymértékben hozzájárul Magyarország hátrányos helyzetű régióinak felzárkóztatásához, exporttevékenységének magyarországi bázisról történő ellátása révén pedig az ország nemzetközi gazdasági pozícióját erősíti.

A szervezeti átalakítás személyi változásokat is eredményezett a cég életében..A jövőben Szabari József - a cég korábbi kereskedelmi igazgatója - régió igazgatóként teljeskörűen felel a nemzetközi vállalat marketing, logisztikai, értékesítési és pénzügyi területeiért. Az ügyvezetői feladatok, a Szikszón épülő üzem, az ehhez kapcsolódó beruházások és a gyártás továbbra is a tulajdonosi kör közvetlen felügyelete és ellenőrzése alatt halad a korábban meghatározott stratégia és ütemterv szerint. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43