A magyar világmárka az araboknak is bejön

2010. március 18. 11:02

A Magyar Turizmus Zrt. szakmai együttműködésével Herendi porcelán kiállítás nyílt március 11-én Dubajban, a piramisairól ismert WAFI luxus bevásárlóközpontban. A kiállítás elsősorban a Herendi porcelán mint a magyar kulturális örökség részének bemutatását, a márka és a mögötte lévő munka megismertetését szolgálja. A megnyitó ünnepségen dubaji méltóságok mellett beszédet mondott Tar Attila, a Magyar Nagykövetség helyettes vezetője, valamint Kozma Gergely, a forgalmazó Nonius International képviselője.

"Sajnos az arab országokban kevésbé ismerik a világhírű Herendi porcelánt, ezért tekintettük elsődleges feladatunknak, hogy bemutassuk a szélesebb közönségnek is a herendi csodát, mely több mint 180 éve hirdeti a magyar kézművesipar dicsőségét. Ez a magyar identitás része, ezért, és nemzeti ünnepünk alkalmából az üzletközpont engedélyével két nagy magyar lobogót is felvontunk az átriumban. Külön örömünkre szolgál, hogy Vecsey Tamás herendi porcelánfestő segítségével be is tudjuk mutatni a porcelánfestés apró részleteit, finomságait, sőt, az érdeklődők akár ki is próbálhatják magukat e területen. A WAFI üzletház főcsarnokában most jó magyarnak lenni" - nyilatkozta Kozma Gergely.

A WAFI luxus üzletközpontban, mely 2008-ban Dubaj legjobb bevásárlóközpontja volt, az üzletek és éttermek sokaságán túl rekreációs központ, 5 csillagos szálloda, bazár, limuzinszolgálat és más szolgáltatások várják az érdeklődőket. A kiállítás egészen március 27-ig tart. A Herendi porcelán ezután sem fog eltűnni Dubajból, mivel a WAFI-ban működő Comtesse üzletben fogja hirdetni a magyar minőséget.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?