Nem nyugszanak az Emírségekben: Párizs nevezetességét akarják

Pénzcentrum
2010. március 2. 13:02

A világ legmagasabb épületével kapcsolatos problémák, a Világ-szigetcsoport látható süllyedése, a beragadt projektek és az ingatlanárak csökkenése sem szegte azoknak a fejlesztőknek a kedvét, akik a Párizs egyik nevezetességeként számon tartott Louvre épületegyüttesét kívánják Abu Dhabiba varázsolni.

Az alábbi képen jól látható, hogy - a német kivitelező cég, a Bauer International FZE jóvoltából - gőzerővel folynak a projekt tereprendezési munkálatai.

Forrás: Building magazin

Abu Dhabi legnagyobb fejlesztő társasága, a Tourism Development & Investment Company (turisztikai fejlesztések és befektetések társasága) a múlt hónap közepén pályázatot írt ki az alapozási munkálatokra.

A tervek szerint az alapozási munkálatok során a majdani épületegyüttes stabilizálása érdekében összesen 5638 darab (94,2 kilométernyi) cölöpöt helyeznek el, melyből 4298 darab acélból, míg 1340 darab betonból készül majd.

A tender nyertese májusban kerül kihirdetésre, a munkát elnyerő cégnek a hibátlan vízzáró szigetelési munkálatok elvégzésével is számolni kell.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fejlesztő a következő munkaszakaszokat is pályáztatni fogja, ezek a tenderek az év egy későbbi szakaszában kerülnek kihirdetésre.

Világvége! Katasztrófa készül Dubajban! NASA-képek
Megértük! Vevőkért kuncsorognak a pénzes dubajiak
Lebőgés! A világ legmagasabb épülete csak egy üres csontváz

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?