Megértük! Vevőkért kuncsorognak a pénzes dubajiak

Pénzcentrum
2010. február 19. 13:02

Dubaj egykor - méltán - mesés ingatlanpiacán a sorra leállított és elhalasztott projektek miatt jelentősen megcsappant a vásárlók bizalma. A dátum szerint esedékes (de műszaki tartalommal nem alátámasztott) fizetési részleteket sokan visszatartják. A nem túl alapos jogi szabályozás és a dagadó adósságállomány miatt a fejlesztők egyedi tárgyalásokat kezdeményeznek a vevőjelöltekkel, hogy mielőbb rávegyék őket a fizetésre.

A vásárlók a rossz hírek hallatán attól tartanak, hogy a projektek - melyekbe rengeteg pénzt öltek - sosem fognak megvalósulni. Hiába érkeznek a számlák a fejlesztőktől, az átutalásokat egyre többen tartják vissza az elégtelen műszaki tartalomra hivatkozva.

A térség szakértői szerint a dubaji fejlesztők számára a kreatív, meggyőző tárgyalások lebonyolítása maradt az egyetlen lehetséges út a vevők meggyőzésére. A fizetési felszólítások nem igazán vezetnek eredményre, ezért - többek között - a Union Properties, a Nakheel és az Emaar is az egyenes párbeszédet választotta, hogy elkerülje a további veszteségeket.

Dubaj a 80-as években és napjainkban

A Property Wire szakértője hozzátette, hogy időbe telik, mire visszatér a vásárlók bizalma és a kereslet megközelíti a korábbi szintet. Bevallotta, hogy ő is hasonlóképpen járna el és addig nem engedné el az utalást, amíg nem biztosítják a projekt megvalósításáról.

A piac teljesen megváltozott, a tervezőasztalról már nem lehet ingatlanokat eladni. Az értékesítés áttevődött a már megvalósult és az átadás előtt álló projektekre. A fejlesztők egyre súlyosabb problémákkal küzdenek, az előértékesítés alig éri el a 10 %-ot. A már eladott lakásokra ugyan érkeznek befizetések, de ezek csak töredékét teszik ki a projekt megvalósítási költségének.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az árakkal kapcsolatos várakozások sem túl bíztatóak, 2010-ben stagnálásra számítanak +-5%-os kilengéssel, ugyanakkor a legnagyobb sugárút (Sheikh Zayed Road) környékén és a belvárosban további 15-20%-os mínusz sem kizárt.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25