31 °C Budapest

Új pláza nyílt Dubajban - képek

Pénzcentrum
2010. március 19. 13:02

Légtornászok, akrobaták és kötéltáncosok produkciójával fűszerezték meg Dubajban az átszámítva 160 milliárd forintos beruházással készült új bevásárlóközpont megnyitó ceremóniáját a héten.

A 196 ezer négyzetméter kiadható, de összességében 550 ezer négyzetéter alapterületű névre keresztelt bevásárlóközpont fejlesztője a Majid Al Futtaim Properties (MAF) nevű cég volt.

Mirdif City Centre

A pláza hasonló méretekkel büszkélkedhet. mint a már korábban átadott Mall of the Emirates. A bevásárlóközpontban összességében 450 üzlet (boltok, üzletek, kávézók, éttermek, hipermarket, mozi, szórakoztató központ, stb.) kap helyet, valamint egy 7000 férőhelyes parkolóház került kialakításra.

A projekt terveit 2007 áprilisában mutatták be, a kivitelezési munkálatokat négy hónappal később kezdték meg. Az átadást eleinte tavaly novemberre tervezték, de az ismert pénzügyi nehézségek miatt csak ezen a héten kerülhetett rá sor.

A projektvezető a Mace vállalat volt, a minőségért az EC Harris felelt, az építészeti munkákat az RTKL végezte. A szerkezetet a Mott MacDonald húzta fel, a gépészetet M&E vállalat építette ki. A projekt műszaki vezetője Jon Emery, a MAF projektmenedzsment részlegének alelnöke volt.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?