12 °C Budapest

Lélegzetelállító! Egy nyilvános vécében élnek, sokan mégis irigykednek rájuk

2010. május 4. 16:58

Közel egy évszázaddal ezelőtt Viktoriánus-stílusban építették azt a nyilvános illemhelyet a brit Scarborough városában, amely jelenleg a 45 éves Tracy Woodhouse, és párja Graham Peck otthonául szolgál. A város Északi-tengerre néző partszakaszának egyik szikláján kialakított közvécé története számos fordulatot vett az elmúlt száz évben.


A XX. század elején a tengerpartra látogatók számának emelkedése tette indokolttá a nyilvános illemhely kialakítását, amely egészen a második világháborúig a céljának megfelelően üzemelt. A háború idején lőszerraktárnak használták, majd újra az ide látogató célközösséget szolgálta. A 90-es években bezárták, majd egy vállalkozó egy kávézót alakított ki benne, de az nem sokáig működött.

Tracy Woodhouse és Graham Peck (Forrás: Daily Mail)

A helyi önkormányzat próbálta bérbe adni az ingatlant, amikor a jelenlegi lakók egy érdekes ötlettel álltak elő. Egy mérnökkel terveket készíttettek, amit bemutattak a helyi építésügyi osztályon, melynek keretében az külső jegyek megőrzése mellett lakóingatlanná kívánták alakítani az épületet. A terveket jóváhagyták, így megkezdődhettek az átalakítási- és felújítási munkálatok.

A hálószoba (Forrás: Daily Mail)

Megerősítették a szerkezet teherviselő elemeit, kicserélték a tetőt, a víz- és csatornarendszert, az elektromos hálózatot. Szigetelték az épületet és gázfűtéses rendszert alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat. A jelenlegi nappali helyén volt korábban a férfivécé, a háló- és a fürdőszoba a női részlegből lett kialakítva. A sok munka megtérült, a szobákból (most nem a szagok, hanem a táj miatt) lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre, a helyiek csodájára járnak a házikónak.

A konyha (Forrás: Daily Mail)

A hölgyet a mai napig meg szokták viccelni a kollégái, mivel tudják, hogy egy vécéből átalakított ingatlanban lakik, de nem bánja, mert sok barátra is szert tettek az ingatlannak köszönhetően.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kilátás (Forrás: Daily Mail)

A párja most már a kertrendezéssel foglalkozik. Az önkormányzat azt mondta, hogy akkora részt kerítenek körbe, amekkorát csak akarnak, mert így nekik annyival kisebb területen kell füvet nyírni. Egyetlen aggodalmuk, hogy a kerti növények mennyire fogják bírni az erős szelet és a sós vízpárát.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?