15 °C Budapest

Lélegzetelállító! Egy nyilvános vécében élnek, sokan mégis irigykednek rájuk

2010. május 4. 16:58

Közel egy évszázaddal ezelőtt Viktoriánus-stílusban építették azt a nyilvános illemhelyet a brit Scarborough városában, amely jelenleg a 45 éves Tracy Woodhouse, és párja Graham Peck otthonául szolgál. A város Északi-tengerre néző partszakaszának egyik szikláján kialakított közvécé története számos fordulatot vett az elmúlt száz évben.


A XX. század elején a tengerpartra látogatók számának emelkedése tette indokolttá a nyilvános illemhely kialakítását, amely egészen a második világháborúig a céljának megfelelően üzemelt. A háború idején lőszerraktárnak használták, majd újra az ide látogató célközösséget szolgálta. A 90-es években bezárták, majd egy vállalkozó egy kávézót alakított ki benne, de az nem sokáig működött.

Tracy Woodhouse és Graham Peck (Forrás: Daily Mail)

A helyi önkormányzat próbálta bérbe adni az ingatlant, amikor a jelenlegi lakók egy érdekes ötlettel álltak elő. Egy mérnökkel terveket készíttettek, amit bemutattak a helyi építésügyi osztályon, melynek keretében az külső jegyek megőrzése mellett lakóingatlanná kívánták alakítani az épületet. A terveket jóváhagyták, így megkezdődhettek az átalakítási- és felújítási munkálatok.

A hálószoba (Forrás: Daily Mail)

Megerősítették a szerkezet teherviselő elemeit, kicserélték a tetőt, a víz- és csatornarendszert, az elektromos hálózatot. Szigetelték az épületet és gázfűtéses rendszert alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat. A jelenlegi nappali helyén volt korábban a férfivécé, a háló- és a fürdőszoba a női részlegből lett kialakítva. A sok munka megtérült, a szobákból (most nem a szagok, hanem a táj miatt) lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre, a helyiek csodájára járnak a házikónak.

A konyha (Forrás: Daily Mail)

A hölgyet a mai napig meg szokták viccelni a kollégái, mivel tudják, hogy egy vécéből átalakított ingatlanban lakik, de nem bánja, mert sok barátra is szert tettek az ingatlannak köszönhetően.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kilátás (Forrás: Daily Mail)

A párja most már a kertrendezéssel foglalkozik. Az önkormányzat azt mondta, hogy akkora részt kerítenek körbe, amekkorát csak akarnak, mert így nekik annyival kisebb területen kell füvet nyírni. Egyetlen aggodalmuk, hogy a kerti növények mennyire fogják bírni az erős szelet és a sós vízpárát.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?