16 °C Budapest

Energia-tanácsadás: ingyen megvizsgálják a megtakarítás lehetőségeit!

2010. április 14. 14:45

A külföldi sikereken felbuzdulva hazánkban is országos hálózatot hívott életre a személyre szabott energia megtakarítási tanácsadás ellátására a Prímagáz Zrt. Magyarországon az eddig kizárólag PB-gáz forgalmazásával foglalkozó vállalat a gázüzlet mellett egyre nagyobb szerepet szán az energiafogyasztás csökkentését szolgáló megújuló energia elterjesztésének. A cég felmérése szerint Magyarország az energiatakarékosság terén jelentősen lemaradt a nyugat-európai átlaghoz képest.

Még az új építésű ingatlanok többségében sem alkalmazzák a helyben rendelkezésre álló, olcsóbb és megújuló energiával működő berendezéseket, így a magyarországi épületek drága hálózati energia felhasználása jelentősen meghaladja a nyugat-európai szintet - mutat rá a Prímagáz Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója. Kolos Gábor elmondta, a rövid távú gondolkodás oka leginkább a kezdeti beruházási költség, de a rossz gyakorlat hátterében az ismerethiány és az újdonságoktól való ódzkodás is tetten érhető.

 

A folyamatosan bővülő Príma Energia hálózatból az ügyfélhez legközelebbi szakember egyeztet időpontot a személyes felméréshez. A tanácsadó az információk alapján már a helyszínen kalkulációt végez a lehetséges megoldásokról, a szükséges beruházásokról és azok megtérülési idejéről. A személyre szabott energiahatékonysági javaslatok mindig figyelembe veszik az aktuális financiális lehetőségeket, vagy akár többlépcsős megvalósítást is felajánlanak.

Holott egy korszerű tüzelőberendezéssel, valamint egy helyben, "ingyen" energiát termelő napkollektorral támogatott energetikai rendszer választása nem jelent hatalmas többletterhet egy új beruházás vagy felújítás költségvetésében, miközben a partner 30-50 százaléknyi energiát takaríthat meg. Egy ilyen megoldás már 3-5 év alatt visszahozza az árát, és környezetvédelmi aspektusa is jelentős.


Az energiatakarékos felhasználás megvalósításában nyújt megbízható szakmai partnerséget az országosan több mint 250 Príma Energia szakipari partnerrel és saját tanácsadókkal elindított szolgálat - mondta el a vezető. A képviselők tanácsot adnak például arra, milyen technológiájúra lehet kicserélni a régi, gázpazarló kazánt, illetve milyen megújuló energiaforrással érdemes kombinálni a már meglévő vagy kiépítendő rendszert. Az energetikai tanácsadók a helyszíni felmérést, valamint a finanszírozási lehetőségek áttekintését díjmentesen végzik el. A Prímagáz holland anyavállalatának, az SHV Holdingnak a programja már több európai országban, például Franciaországban és Ausztriában is kiemelkedő sikereket ért el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A szolgálat az átalakításhoz pályázati források elérésének menedzselését is kínálja, megbízói igény esetén akár a pályázat elkészítését is felvállalva. Az energiatakarékossági beruházásokat ugyanis állami és uniós pénzek is támogatják. Jelenleg magánszemélyek, lakóközösségek a ZBR-EH-09 jelű pályázattal kaphatnak 30-60 százalékos vissza nem térítendő támogatást, míg a cégeknek, intézményeknek idén is elérhetők a 30-70 százalékos pályázati támogatást nyújtó, múlt évből ismert KEOP tenderek.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem