Energia-tanácsadás: ingyen megvizsgálják a megtakarítás lehetőségeit!

2010. április 14. 14:45

A külföldi sikereken felbuzdulva hazánkban is országos hálózatot hívott életre a személyre szabott energia megtakarítási tanácsadás ellátására a Prímagáz Zrt. Magyarországon az eddig kizárólag PB-gáz forgalmazásával foglalkozó vállalat a gázüzlet mellett egyre nagyobb szerepet szán az energiafogyasztás csökkentését szolgáló megújuló energia elterjesztésének. A cég felmérése szerint Magyarország az energiatakarékosság terén jelentősen lemaradt a nyugat-európai átlaghoz képest.

Még az új építésű ingatlanok többségében sem alkalmazzák a helyben rendelkezésre álló, olcsóbb és megújuló energiával működő berendezéseket, így a magyarországi épületek drága hálózati energia felhasználása jelentősen meghaladja a nyugat-európai szintet - mutat rá a Prímagáz Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója. Kolos Gábor elmondta, a rövid távú gondolkodás oka leginkább a kezdeti beruházási költség, de a rossz gyakorlat hátterében az ismerethiány és az újdonságoktól való ódzkodás is tetten érhető.

 

A folyamatosan bővülő Príma Energia hálózatból az ügyfélhez legközelebbi szakember egyeztet időpontot a személyes felméréshez. A tanácsadó az információk alapján már a helyszínen kalkulációt végez a lehetséges megoldásokról, a szükséges beruházásokról és azok megtérülési idejéről. A személyre szabott energiahatékonysági javaslatok mindig figyelembe veszik az aktuális financiális lehetőségeket, vagy akár többlépcsős megvalósítást is felajánlanak.

Holott egy korszerű tüzelőberendezéssel, valamint egy helyben, "ingyen" energiát termelő napkollektorral támogatott energetikai rendszer választása nem jelent hatalmas többletterhet egy új beruházás vagy felújítás költségvetésében, miközben a partner 30-50 százaléknyi energiát takaríthat meg. Egy ilyen megoldás már 3-5 év alatt visszahozza az árát, és környezetvédelmi aspektusa is jelentős.


Az energiatakarékos felhasználás megvalósításában nyújt megbízható szakmai partnerséget az országosan több mint 250 Príma Energia szakipari partnerrel és saját tanácsadókkal elindított szolgálat - mondta el a vezető. A képviselők tanácsot adnak például arra, milyen technológiájúra lehet kicserélni a régi, gázpazarló kazánt, illetve milyen megújuló energiaforrással érdemes kombinálni a már meglévő vagy kiépítendő rendszert. Az energetikai tanácsadók a helyszíni felmérést, valamint a finanszírozási lehetőségek áttekintését díjmentesen végzik el. A Prímagáz holland anyavállalatának, az SHV Holdingnak a programja már több európai országban, például Franciaországban és Ausztriában is kiemelkedő sikereket ért el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A szolgálat az átalakításhoz pályázati források elérésének menedzselését is kínálja, megbízói igény esetén akár a pályázat elkészítését is felvállalva. Az energiatakarékossági beruházásokat ugyanis állami és uniós pénzek is támogatják. Jelenleg magánszemélyek, lakóközösségek a ZBR-EH-09 jelű pályázattal kaphatnak 30-60 százalékos vissza nem térítendő támogatást, míg a cégeknek, intézményeknek idén is elérhetők a 30-70 százalékos pályázati támogatást nyújtó, múlt évből ismert KEOP tenderek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?