28 °C Budapest

Klímabarát otthon: jóval több pénz kellene

Pénzcentrum
2010. április 2. 09:02

Szakemberek szerint, ha a 2,8 milliós magyarországi családiház-állomány 10 százalékát leszigetelnék, az 10 éven keresztül mintegy 80 ezer embernek adna munkát a 300-400 ezer főt foglalkoztató magyar építőiparban -írja a Napi Gazdaság.

A Klímabarát otthon program jelenlegi, évenkénti 28 milliárd forintos keretösszegének felhasználásával a teljes hazai családiház-állomány szigetelése azonban csak 30 év alatt volna megvalósítható.

A lépés iránya jó, de nem elégséges, mert az általa nyújtott, a családi házak hőszigeteléséhez is igénybe vehető 30 százalékos támogatás egyszerűen kevés az érdemi változás eléréséhez az energiahatékonyság javítása terén - mondta a Napinak Aszódy Tamás, a szigetelőanyag-gyártó Knauf Insulation ügyvezető igazgatója.

A legnagyobb megtakarítást otthonaink hőszigetelésével lehetne elérni, ehhez az ingatlantulajdonosok széles köre által elérhető, valóban ösztönző támogatási rendszer kialakítására van szükség - tette hozzá Aszódy.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?