A zsíros ételek nem csak egészségtelenek, de a sütés közben rengeteg káros füstöt is kibocsátanak.
A dohányfüst káros hatásait nem győzik eleget hangsúlyozni a kutatók, akár aktív, akár passzív dohányzásról esik szó. Arról viszont már hallgat a tudomány, mennyire károsak a füst, ami sütés közben szabadul fel a serpenyőból.
Egy most közzétett tanulmány szerint a zsíros ételek nem csak az elfogyasztásukkal tudnak ölni: a gyorséttermek kéményei például olyan füstöt eregetnek, mely tele van aeroszol-részecskékkel és karcinogén, vagyis rákkeltő anyagokkal.
A Carleton College munkatársai megmérték, mennyi füst szabadul fel az egyes sütőmódszerek használata során, legyen szó sütőről, tepsiről vagy kerti grillrácsról. Az eredmények szerint a legtöbb füstöt a zsíros húsok sütése szabadítja fel, különösen, ha nyílt lángon sütik őket. Minden ezer font hamburgerhúsból 25 font káros anyag kerül a levegőbe, a mogyoróolajban sütött csirke ezer fontjára 45 font légszennyezés jut. A pizza ezzel szemben környezetbarátnak minősült, mindössze 0,3 százaléknyi károsanyag-kibocsátással.
Eldőlni látszik, ez lesz Esterházy Péter egykori otthonával: korábban eladták volna a legendás házat
Az Emőd utcai ingatlant Óbuda önkormányzata vásárolta meg, miután Esterházy fia eladásra hirdette azt.
-
Adatvezérelt energiakereskedelem és AI-transzformáció: ezek az Audax Renewables jövőévi célkitűzései
A Pénzcentrum Pap Gabriellát, az energetikai vállalat ügyvezető igazgatóját kérdezte.
-
Megindult az MBH Bank részvények igénylése (x)
A lakossági befektetőket egyszerű folyamat és árkedvezmény is várja a bank részvényigénylésében.
-
Megéri-e a KKV-nak napelembe fektetnie? (x)
Energiaválság és kiszámíthatatlan költségek
-
Szigetüzem egyszerűen: megbízható Pramac megoldások (x)
A stabil energiaellátás ma már nem luxus, hanem alapfeltétel – legyen szó otthonról, vállalkozásról vagy mezőgazdasági telepről.








