Itt az első 2010-es ingatlantipp! Ki áll a kívánságlista élén?

Pénzcentrum
2009. december 3. 11:02

Miután a 2014-es labdarúgó világbajnokság után a 2016-os nyári olimpia rendezési jogát is bezsebelte, a dél-amerikai Brazília lehet az egyik legforróbb ingatlan célpont 2010-ben. A legnagyobb helyi ingatlanközvetítő cég szerint óriási az érdeklődés, a várakozások szerint az olimpiáig évi 20 %-os áremelkedés is elképzelhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Brazília rendelkezik a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságával, a Goldman Sachs szerint a következő öt évben túlszárnyalhatja a többi BRIC-ország (Oroszország, India, Kína) teljesítményét. A sportesemények rendezési jogának elnyerése óriási infrastruktúrális fejlesztéseket követel meg, hatalmas növekedés előtt áll az építőipar.

A brazil elnök, Luiz Inacio Lula da Silva 2011 végéig közel egymillió új lakás megépítésére tett ígéretet. A külföldi befektetők a világ minden tájáról sereglenek az országba, az ingatlanközvetítők szerint az olimpia rendezési jogának elnyerése óta 60 %-kal több a külföldi érdeklődő.

A jövőben várható fokozatos és jelentős áremelkedés reményében senki nem szeretne lemaradni erről a lehetőségről, abban a szakértők is egyetértenek, hogy most van itt az ideje a brazil ingatlanpiacon történő nagybevásárlásnak.

Stadionok, szállodák épülnek, fejlődik az infrastruktúra

Brazíliában hamarosan a külföldi vásárlók által is elérhetővé válnak majd a jelzáloghitelek, ami további keresletet generálhat az ingatlanpiacon. Az országot az is vonzóvá teszi a befektetők számára, hogy a jelenlegi árak jóval alacsonyabbak, mint más fejlődő országokban.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20