Itt az első 2010-es ingatlantipp! Ki áll a kívánságlista élén?

Pénzcentrum
2009. december 3. 11:02

Miután a 2014-es labdarúgó világbajnokság után a 2016-os nyári olimpia rendezési jogát is bezsebelte, a dél-amerikai Brazília lehet az egyik legforróbb ingatlan célpont 2010-ben. A legnagyobb helyi ingatlanközvetítő cég szerint óriási az érdeklődés, a várakozások szerint az olimpiáig évi 20 %-os áremelkedés is elképzelhető.

Brazília rendelkezik a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságával, a Goldman Sachs szerint a következő öt évben túlszárnyalhatja a többi BRIC-ország (Oroszország, India, Kína) teljesítményét. A sportesemények rendezési jogának elnyerése óriási infrastruktúrális fejlesztéseket követel meg, hatalmas növekedés előtt áll az építőipar.

A brazil elnök, Luiz Inacio Lula da Silva 2011 végéig közel egymillió új lakás megépítésére tett ígéretet. A külföldi befektetők a világ minden tájáról sereglenek az országba, az ingatlanközvetítők szerint az olimpia rendezési jogának elnyerése óta 60 %-kal több a külföldi érdeklődő.

A jövőben várható fokozatos és jelentős áremelkedés reményében senki nem szeretne lemaradni erről a lehetőségről, abban a szakértők is egyetértenek, hogy most van itt az ideje a brazil ingatlanpiacon történő nagybevásárlásnak.

Stadionok, szállodák épülnek, fejlődik az infrastruktúra

Brazíliában hamarosan a külföldi vásárlók által is elérhetővé válnak majd a jelzáloghitelek, ami további keresletet generálhat az ingatlanpiacon. Az országot az is vonzóvá teszi a befektetők számára, hogy a jelenlegi árak jóval alacsonyabbak, mint más fejlődő országokban.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm