Címke: bric országok (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. december 18. 14:02

Negyedmillió autóval bliccelik el a kötelezőt

A MABISZ 3. negyedéves fedezetlenségi vizsgálatának adatai szerint a forgalomban lévő közel 4,2 millió járműből 256 ezerre nem kötötték meg a jogszabály által előírt kötelező biztosítást. A több mint hat százaléknyi bliccelő nem csupán a fedezetlenségi díj és az elmaradt összeg egyösszegű befizetését kockáztatja, hanem ennél sokkal többet: egy általa okozott személyi sérüléses baleset akár élete végéig adósságba döntheti őt és családját.

Pénzcentrum | 2012. április 16. 11:37

A kínaiak gagyi világmárkái: mindent hamisítanak + fotók

Azt eddig is tudtuk, hogy Kínában készül a legtöbb hamis termék a világon, azonban úgy tűnik, a hamisítók egyáltalán nem ismernek lehetetlent. Burger King helyett King Burger, Omega helyett Owega, Heineken helyett Heimekem: elképesztő fotók a gagyi fellegvárából.

MTI | 2011. január 3. 16:02

Luxuséknál már a válság sem a régi

A vártnál gyorsabban tudott talpra állni a luxusipar, s a 2009-es válságos év után tavaly már 15 százalékkal, azaz egymilliárd euróval nőtt a forgalom, beleértve a szolgáltatásokat - például a luxusutakat - is.

Pénzcentrum | 2010. január 29. 10:02

Hová tart a magyar gépjárműipar?

A magyar gépjárműipar mostanában nehéz helyzetben van: a magyar gyártók és beszállítók szolgáltatásai iránti kereslet mind belföldön, mind külföldön erősen visszaesett a válság miatt. Fellendülésre csak középtávon lehet számítani. Legfontosabb, hogy erősödjön a beszállítói ipar és a magyar vállalatok kiépítsék saját kutatás-fejlesztési tevékenységüket - ez volt az egyik lényeges következtetése a magyar gépjárműipar aktuális helyzetéről szóló, a Noerr & Társai nemzetközi ügyvédi iroda által szervezett rendezvénynek.

Pénzcentrum | 2009. december 3. 11:02

Itt az első 2010-es ingatlantipp! Ki áll a kívánságlista élén?

Miután a 2014-es labdarúgó világbajnokság után a 2016-os nyári olimpia rendezési jogát is bezsebelte, a dél-amerikai Brazília lehet az egyik legforróbb ingatlan célpont 2010-ben. A legnagyobb helyi ingatlanközvetítő cég szerint óriási az érdeklődés, a várakozások szerint az olimpiáig évi 20 %-os áremelkedés is elképzelhető.

Pénzcentrum | 2009. április 15. 09:30

Újabb leminősítések: tovább romlott a cégek pénzügyi helyzete!

A világ minden területen rosszabbodtak a pénzügyi állapotok a hitelválság hatására, Januárban 22 országot minősített le a Coface, most 47 ország besorolását rontotta le, vagy helyezte őket negatív megfigyelési listára köztük Magyarországot is.

Pénzcentrum | 2009. április 6. 17:00

Összeomlás fenyegeti Oroszország gazdaságát!

Orosz demográfiai szakértők szerint évtizedeken belül a tönk szélére sodródhat az ország gazdasága. A jelenlegi 143 milliós népesség az ENSZ támogatásával végzett számítások szerint 2050-re 100 millióra csökkenhet, ami az adó- és nyugdíjrendszeren keresztül súlyosan veszélyezteti a teljes nemzetgazdaságot.

Pénzcentrum | 2008. október 27. 13:00

Hogyan érinti a válság a feltörekvő piacokat?

Hosszú hónapokon, de akár éveken keresztül is csak azt lehetett hallani, hogy a feltörekvő országok gazdasági fellendülése rendkívül dinamikus, és Amerikának való kitettségük viszonylag alacsony, így nem rázhatja meg őket különösebben egy azirányból érkező válság. Ez az elmélet most mégsem látszik igazolódni.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 17. 05:55

Eltűnhet a készpénz a fizetési forgalomból?

A Capgemini tanácsadó cég által immár negyedik alakalommal készített, 2008-as World Payments Report szerint az érett és fejlődő országokban egyaránt a bankkártyák jelentik a készpénzkímélő fizetési forgalom növekedési motorját, 2001-2006 között ugyanis világszerte évi 10 százalékkal nőtt ez a fizetési forma.

Pénzcentrum | 2008. június 3. 16:00

Áramlik az amerikai tőke, de hová?

A legfrissebb 2008-as kockázati tőkefelmérés alapján az egyesült államokbeli társaságok egyre több pénzt pumpálnak más országokban induló, ígéretesnek tűnő vállalkozásokba. Egy másik, az adatokban megmutatkozó trend szerint az innováció egyre inkább globalizálódik.

Pénzcentrum | 2008. április 4. 05:40

Világbajnok ingatlanárak: ha unod a stresszt...

Télen 20 fok, alacsony megélhetési költségek, rendkívül olcsó ingatlanok. Ehhez már csak bónuszként jön az őserdő és a tenger varázsa, a szinte érintetlen természetből fakadó nyugalom és persze a nem elhanyagolható hatalmas várható hozam. Nagyságrendileg ezeket tudja nyújtani a brazil ingatlanpiac azon vállalkozó kedvű befektetőknek, akik készek saját kontinensükön kívül is körülnézni.

Pénzcentrum | 2008. február 15. 05:40

Befektetési tippek 2008-ra - Mit mondanak a profik?

Mibe fektessünk 2008-ban? Ezt a kérdést tettük fel a banki szakembereknek, brókereknek és pénzügyi tanácsadóknak. Összesen négy cég, négy vezető szakembere mondta el véleményét a piacról és ajánlásaival segít eligazodni Olvasóinknak a befektetések világában.

Pénzcentrum | 2008. január 30. 09:56

Üzleti környezet értékelése: fontosabb, mint gondolnánk...

A Coface a napokban mutatta be a 155 országra érvényes új "Üzleti Környezet" értékelési rendszerét (BusinessEnviroment@rating), amelyet szerte a világon tevékenykedő cégek működésével kapcsolatos tapasztalatai alapján fejlesztett ki. Az üzleti környezet értékelő rendszer teljesebb képet ad az adott ország üzleti kultúrájáról és figyelmeztet a lehetséges kockázatokra.

Pénzcentrum | 2007. december 14. 10:30

Hol érdemes lakást venni? Sikerreceptek 2008-ra

Az amerikai jelzáloghitel-válság a fejlett országok többségében , részben az ingatlanpiacok túlfűtöttsége és túlértékeltsége, részben pedig a helyi kereskedelmi banki subprime hitelekkel kapcsolatos veszteségei miatt, és az e folytán szigorodó hitelpolitika miatt, az ingatlanárak növekedése lelassult.

Pénzcentrum | 2007. november 12. 14:00

Az álomhozam hazája - tuti bukás, vagy van még szufla?

Az elmúlt időszak befektetési vesszőparipáját egyértelműen a feltörekvő piacok jelentették, hiszen sokan "kaszálhattak" nagyot ezeken a piacokon. Ilyenkor azonban érkezik az örök kérdés, érdemes-e még most beszállnunk, kitart-e a növekedés, vagy most már nem arathatunk az eddigihez hasonló nagyságú hozamot.

Pénzcentrum | 2007. október 11. 09:24

Megdöbbentő számok: rengeteg a milliárdos Kínában

Egy év alatt hétszeresére emelkedett Kínában az egymilliárd dollár (mintegy 180 milliárd forint) feletti vagyonnal rendelkező személyek száma - adta hírül az éves rendszerességű Hurun jelentés. A számban nemcsak annak növekedési üteme döbbenetes, hanem az is, hogy ezzel Kína már a második abban a rangsorban, mely az adott országban lévő dollármilliárdosok száma alapján készül: csak az USA előzi meg a maga 400 főjével.

Pénzcentrum | 2007. június 21. 12:30

Gazdagodj Brazíliában! - latinos befektetések itthonról

Újabb alappiaci villámfelmérést készített a Portfolio.hu, aminek fókuszába most a fejlődő piacok eminensét, Brazíliát állítottuk. A dél-amerikai ország nemcsak a közelmúltbeli kiugró teljesítménye miatt vonzó, hanem hosszabb távú kilátásai is csábítóak lehetnek az egzotikusabb piacokkal kacérkodó befektetők számára. A körkérdésünkre választ adó alapkezelők a kifejezetten Brazíliára koncentráló országalapok mellett jelentős brazil kitettséggel rendelkező latin-amerikai alapokat, és a négy legnagyobb fejlődő piacon, köztük Brazíliában is befektető BRIC alapokat ajánlottak figyelmünkbe.