3 °C Budapest

Milliárdosok fővárosa: hová tűntek az oroszok?

Pénzcentrum
2009. április 23. 16:00

A dollármilliárdosok számát tekintve annak ellenére megőrizte vezető pozícióját az amerikai New York, hogy egy év alatt tizenhattal csökkent a dúsgazdagok száma a városban. A világvárosban élő 55 dollármilliárdos száma tovább tizedelődhet, amennyiben a recesszió elhúzódik.

A gazdasági válság hatásai a dollármilliárdosokat sem kímélik az elmúlt egy évben vagyonok tűntek el nyomtalanul. A vesztesek között vannak bankigazgatók, részvényesek, ingatlan befektetők, vállalkozók, de még hírességek is. A tőzsde hanyatlásával akad, akinek tizedére zsugorodott a vagyona, de sokan mások sem úszták meg 100 millió dollár alatt. A városi listán egy két kivételtől eltekintve mindenki veszített, üde színfolt azonban New York polgármestere, aki növelni tudta vagyonát az elmúlt egy évben.

A dobogó második fokát elfoglaló London 28 szuper-gazdagnak ad otthont, a város továbbra is vonzó a más országból származó milliárdosok számára. Itt él többek között az indiai származású acélmágnás, Lakshmi Mittal, de orosz és holland származásúakat is találni a listán.

A harmadik helyre szorult Moszkva, az orosz fővárosban egy év alatt 74-ről 27-re csökkent a milliárdosok száma. Az ingatlanpiac zuhanása, az olajárak kedvezőtlen alakulása és a válság egyéb hatásai mind-mind nagyban hozzájárultak az orosz vagyonok elolvadásához. A leggazdagabb orosz, Mihail Prokhorov vagyonát 9,5 milliárd dollárra becsülik.

Az első ötben szerepel még az ázsiai milliárdosok otthona, Hongkong, valamint a 17 milliárdost - akik közülük talán Steven Spielberg a legismertebb - felvonultató amerikai Los Angeles. Hatodik a Ewing családon keresztül hazánkban is jól ismert Dallas, amely az olajárak csökkenése ellenére rendkívül kedvező pozícióban található.

Hetedik helyen végzett a török Isztambul 13 milliárdossal, a keleti és a nyugati világ találkozásánál elterülő város 21 milliárdost és három pozíciót veszített egy év alatt. Nyolcadik lett San Francisco, a kilencedik és tizedik helyen a szintén amerikai Chicago és a brazil Sao Paulo zárt.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?