1 °C Budapest

Kényszereladások az ingatlanpiacon: hazánk az élmezőnyben

Pénzcentrum
2009. augusztus 19. 11:02

Egy nemzetközi felmérés szerint a vizsgált országok háromnegyedében nőtt a kényszereladások száma a kereskedelmi ingatlanok piacán. A Royal Institution of Chartered Surveyors (a nemzetközi ingatlanszakma egyik legtekintélyesebb minősítő szervezete) által közzétett listán hazánk az "előkelő" ötödik helyen végzett.

A vizsgált 27 ország háromnegyedében emelkedett a kényszereladások száma az idei második negyedévben. Ide soroljuk az olyan tranzakciókat, melyeket a fizetésképtelenné vált eladók a közeledő végrehajtás miatt jóval a piaci ára alatt eszközöltek.

A legnagyobb arányokat a Dél-Afrikai Köztársaságban és az Amerikai Egyesült Államokban mérték, őket követi Új-Zéland, Malajzia és Magyarország. Az első tíz között szerepel még több Karib-térségbeli állam, valamint Írország, Spanyolország, Oroszország és Ukrajna.

A lista másik végén Kína és Brazília található, ahol egyenesen csökkent a kényszerértékesítések száma az első negyedévhez képest. De kedvező mutatókkal büszkélkedhet Németország, Csehország, Hongkong, Japán, Olaszország és Svájc is.

A szervezet vezető elemzője szerint az üde színfoltok ellenére minden kontinensen találni olyan országokat, ahol a korábbinál alacsonyabb kamatszint mellett is nőtt a kényszerértékesítések száma.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?