0 °C Budapest

Kényszereladások az ingatlanpiacon: hazánk az élmezőnyben

Pénzcentrum
2009. augusztus 19. 11:02

Egy nemzetközi felmérés szerint a vizsgált országok háromnegyedében nőtt a kényszereladások száma a kereskedelmi ingatlanok piacán. A Royal Institution of Chartered Surveyors (a nemzetközi ingatlanszakma egyik legtekintélyesebb minősítő szervezete) által közzétett listán hazánk az "előkelő" ötödik helyen végzett.

A vizsgált 27 ország háromnegyedében emelkedett a kényszereladások száma az idei második negyedévben. Ide soroljuk az olyan tranzakciókat, melyeket a fizetésképtelenné vált eladók a közeledő végrehajtás miatt jóval a piaci ára alatt eszközöltek.

A legnagyobb arányokat a Dél-Afrikai Köztársaságban és az Amerikai Egyesült Államokban mérték, őket követi Új-Zéland, Malajzia és Magyarország. Az első tíz között szerepel még több Karib-térségbeli állam, valamint Írország, Spanyolország, Oroszország és Ukrajna.

A lista másik végén Kína és Brazília található, ahol egyenesen csökkent a kényszerértékesítések száma az első negyedévhez képest. De kedvező mutatókkal büszkélkedhet Németország, Csehország, Hongkong, Japán, Olaszország és Svájc is.

A szervezet vezető elemzője szerint az üde színfoltok ellenére minden kontinensen találni olyan országokat, ahol a korábbinál alacsonyabb kamatszint mellett is nőtt a kényszerértékesítések száma.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem