14 °C Budapest

Az IKEA és a százmilliók: elszúrta a bankvezér!

2009. szeptember 21. 10:11

Különös lakberendezési ötlettel állt elő John Thain, a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi vezetője. A Meryll Linch elnök-vezérigazgatója szerint elég lett volna IKEA-bútorokkal berendezni irodáját.

John Thain, a világ egyik legbefolyásosabb üzletembere, a Merrill Lynch befektetési bank elnök-vezérigazgatója nemrégiben 1,2 millió dollárt -azaz több, mint 220 millió forintot- költött New Yorki irodájának új bútoraira. Többek között vásárolt egy 35 ezer dolláros (6,5 millió forint) komódot és egy 25 ezer dolláros (4,6 millió forint) antik mahagóni asztalkát is.

 

John Thain(Fotó: total-banker.com)


A válság közepette -és a banki bónuszok megvonásának idején- azonban meglehetősen negatív visszhangot váltott ki a költséges lakberendezés, ezért Thain a napokban bocsánatot kért a luxuskiadás miatt.

Mint egy philadelphiai konferencián elmondta, most már úgy látja, hogy hibás lépés volt, és elég lett volna az olcsóságáról is híres svéd bútoráruházból új bútorokat vásárolnia: "Hibáztam, és ezért elnézést kérek. Ha visszacsinálhatnám a dolgot, ma már az IKEA-ból rendezném be az irodámat." -mondta.


Biztos, hogy az IKEA a legolcsóbb? Tízezrekkel drágult az IKEA: brutális számok 


Ahogy a hírt közlő amerikai gazdasági portálok ironikusan megjegyzik, az 1,2 millió dollár helyett már néhány száz dollárért be lehet rendezni egy irodát a svéd bútoráruház kínálatából. Az IKEA legújabb katalógusában mi is találtunk olyan összeállítást, mely kevesebb, mint 43 ezer forintért "komplett" irodabútor-szettet kínál. Ez pedig valóban számottevő különbség a 220 millió forinthoz képest.

 

Fotó: ikea.hu

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?