11 °C Budapest

Az IKEA és a százmilliók: elszúrta a bankvezér!

2009. szeptember 21. 10:11

Különös lakberendezési ötlettel állt elő John Thain, a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi vezetője. A Meryll Linch elnök-vezérigazgatója szerint elég lett volna IKEA-bútorokkal berendezni irodáját.

John Thain, a világ egyik legbefolyásosabb üzletembere, a Merrill Lynch befektetési bank elnök-vezérigazgatója nemrégiben 1,2 millió dollárt -azaz több, mint 220 millió forintot- költött New Yorki irodájának új bútoraira. Többek között vásárolt egy 35 ezer dolláros (6,5 millió forint) komódot és egy 25 ezer dolláros (4,6 millió forint) antik mahagóni asztalkát is.

 

John Thain(Fotó: total-banker.com)


A válság közepette -és a banki bónuszok megvonásának idején- azonban meglehetősen negatív visszhangot váltott ki a költséges lakberendezés, ezért Thain a napokban bocsánatot kért a luxuskiadás miatt.

Mint egy philadelphiai konferencián elmondta, most már úgy látja, hogy hibás lépés volt, és elég lett volna az olcsóságáról is híres svéd bútoráruházból új bútorokat vásárolnia: "Hibáztam, és ezért elnézést kérek. Ha visszacsinálhatnám a dolgot, ma már az IKEA-ból rendezném be az irodámat." -mondta.


Biztos, hogy az IKEA a legolcsóbb? Tízezrekkel drágult az IKEA: brutális számok 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Ahogy a hírt közlő amerikai gazdasági portálok ironikusan megjegyzik, az 1,2 millió dollár helyett már néhány száz dollárért be lehet rendezni egy irodát a svéd bútoráruház kínálatából. Az IKEA legújabb katalógusában mi is találtunk olyan összeállítást, mely kevesebb, mint 43 ezer forintért "komplett" irodabútor-szettet kínál. Ez pedig valóban számottevő különbség a 220 millió forinthoz képest.

 

Fotó: ikea.hu

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem