17 °C Budapest

Ettől minden színesfém-tolvaj elájulna! Sárgaréz-borítású társasház

Pénzcentrum
2009. szeptember 15. 16:58

Nem mindennapi homlokzatot kapott egy felújítás alatt álló társasház London belvárosában. A 60-as évekből való épületet egy tucat új lakással bővítették, valamint nem kevesebb, mint 7,5 millió fontból (2,325 milliárd forint) sárgaréz burkolattal vonták be.

A tervek eredetileg egy meglévő belvárosi társasház teljes felújításáról és 12 lakással történő bővítéséről szóltak. Sokakat lenyűgözve azonban nem érték be ennyivel a beruházók és úgy döntöttek, hogy sárgarézzel burkolják az épületet.

Forrás: Building magazin

A ragyogó luxusépületben lakások mellett irodák is működnek majd, a tervek megvalósítása gőzerővel folyik, a képek tanúsága szerint a végéhez közeledik a milliárdos londoni beruházás.

Forrás: Building magazin

A hatvanas években épült házat 12 lakással bővítették, melyek közül a legfelső szinten találhatók iránt volt a legnagyobb az érdeklődés. A házban található lakásokat egytől-egyig felújították, a hátsó homlokzatot pedig szintén rézzel (kevésbé megmunkált, de patinás anyaggal) borították.

Forrás: Building magazin

Az ingatlan energia ellátásának kialakítása során figyelembe vették a legmodernebb technológiákat, a ház ellátó rendszerei közé egy hőszivattyút integráltak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bemutatták a világ legmagasabb fából készült épületének terveit - képek

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem