22 °C Budapest

Ettől minden színesfém-tolvaj elájulna! Sárgaréz-borítású társasház

Pénzcentrum
2009. szeptember 15. 16:58

Nem mindennapi homlokzatot kapott egy felújítás alatt álló társasház London belvárosában. A 60-as évekből való épületet egy tucat új lakással bővítették, valamint nem kevesebb, mint 7,5 millió fontból (2,325 milliárd forint) sárgaréz burkolattal vonták be.

A tervek eredetileg egy meglévő belvárosi társasház teljes felújításáról és 12 lakással történő bővítéséről szóltak. Sokakat lenyűgözve azonban nem érték be ennyivel a beruházók és úgy döntöttek, hogy sárgarézzel burkolják az épületet.

Forrás: Building magazin

A ragyogó luxusépületben lakások mellett irodák is működnek majd, a tervek megvalósítása gőzerővel folyik, a képek tanúsága szerint a végéhez közeledik a milliárdos londoni beruházás.

Forrás: Building magazin

A hatvanas években épült házat 12 lakással bővítették, melyek közül a legfelső szinten találhatók iránt volt a legnagyobb az érdeklődés. A házban található lakásokat egytől-egyig felújították, a hátsó homlokzatot pedig szintén rézzel (kevésbé megmunkált, de patinás anyaggal) borították.

Forrás: Building magazin

Az ingatlan energia ellátásának kialakítása során figyelembe vették a legmodernebb technológiákat, a ház ellátó rendszerei közé egy hőszivattyút integráltak.

Bemutatták a világ legmagasabb fából készült épületének terveit - képek

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05